Hva gjør en næringsmiddeltekniker
Næringsmiddelteknikere har ansvar for kontrollarbeid og kvalitetssikring av råvarer og matvareprodukter du finner i butikker og restauranter.
Personlige egenskaper - Næringsmiddeltekniker
Siden man som næringsmiddeltekniker jobber med råvarer og matvareproduksjon er det svært strenge regelverk som må følges for hygiene og renslighet. Det er derfor svært viktig å ha en evne til å jobbe strukturert og nøyaktig med et kontinuerlig fokus på dette.
Utdanning / kompetansekrav - Næringsmiddeltekniker
Man kan peile seg inn mot yrket som næringsmiddeltekniker allerede i videregående skole. Her kan man velge Vg1 Restaurant- og matfag, Vg2 Matfag og Vg3 Industriell matvareproduksjon. Dette kan være et godt utgangspunkt for videre studier.
Studievalg.no - Relaterte studier til Næringsmiddeltekniker
Jobbmuligheter - Næringsmiddeltekniker
Utdanningen er svært allsidig og kvalifiserer til mange slags jobber i næringsmiddelindustrien. Dette kan være innen produktutvikling, ledelse av produksjonsavdeling, drifts- og kvalitetskontroll eller laboratoriearbeid.
KarriereStart.no - Temaside Næringsmiddeltekniker
KarriereStart.no - Stillingsannonser Næringsmiddeltekniker
KarriereStart.no - Arbeidsgivere Næringsmiddeltekniker
Lønnsnivå - Næringsmiddeltekniker |
Lønnsnivået vil variere i forhold til blant annet ansvarsområder, arbeidsoppgaver, utdanningsnivå, ansiennitet, bransje og generelle ansettelsesforhold.
Takk til / Kilder
Mattilsynet: www.mattilsynet.no
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|