Skattespesialist

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Skattespesialist

Enkeltpersoner, små bedrifter og store selskaper - alle trenger god, klar og enkel skatterådgivning. Som skattespesialist har du fått en viktig rolle for å hjelpe folk å forstå begrepet skatt og sørge for at de betaler riktig beløp.

Du kan velge å fokusere på skatteplanlegging (rådgi kunder på måter å redusere sin skatteregning) eller på skattemoral (forberede og sende inn selvangivelseskjemaer).

Dine typiske aktiviteter inkluderer:

 • Forske på og forstå skatterett
 • Møte klienter å samle informasjon og forklare alternativer for dem
 • Opprettholde forbindelsener på dine klienters vegne
 • Kontrollere og fullføre skatteskjemaer
 • Regne på klienters skatteposter

 

 

 

Personlige egenskaper - Skattespesialist

Som skattespesialist må du forklare kompliserte skattespørsmål til klienter i en enkel, forståelig måte. Det vil også hjelpe hvis du er:

 • God i matematikk
 • Liker problemløsning
 • Analytisk og logisk
 • God på å holde tidsfrister og arbeide under press
 • Detaljorientert
 • Interessert i business og finans

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Skattespesialist

Studievalg.no - Relaterte studier til Skattespesialist


 

 

 

Jobbmuligheter - Skattespesialist

Bortsett fra travle tider som i mars / april, som er i begynnelsen av inntektsåret, bør du jobbe en standard 37-40 timers uke.  Noen bedrifter har innført fleksibel arbeidstider slik at du kan bestemme din egen hverdag rundt møter med kunder og deltidsmuligheter er også ganske vanlig. Din tid vil bli delt mellom kontoret og tid tilbrakt sammen med kunder. Du kan jobbe for et regnskapsbyrå, som en spesialist innen skatterådgivning eller i et selskap med eget skatteteam. Banker og advokatfirmaer trenger også gode skattespesialister. Du kan også bli en freelance skattekonsulent og starte din egen virksomhet. Hvis du ønsker å bryte ut av det å jobbe med skatt på et senere tidspunkt, vil du ha en stor bank av overførbare ferdigheter som bør tillate deg å flytte inn i en mer generell økonomisk rolle.


KarriereStart.no - Temaside Skattespesialist

KarriereStart.no - Stillingsannonser Skattespesialist

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Skattespesialist

 

 

 

Lønnsnivå - Skattespesialist

Gjennomsnittlig årslønn for sosial- og siviløkonomer ansatt i handelsbransjen er 624 000 kroner (Kilde: SSB 2012). Vær oppmerksom på at dette kun gjelder sosial- og siviløkonomer i handelsbransjen, og at lønnsnivået for økonomer kan variere, avhengig av blant annet arbeidssted, utdanning, ansvarsoppgaver og ansiennitet.

Ifølge økonomforeningen Econa er begynnerlønnen for nyutdannede økonomer 449 470 kroner per år i privat sektor og 431 620 kroner i offentlig sektor. Gjennomsnittlig lønn for Econas medlemmer er 738.518 kroner (Kilde: Econa 2012).

LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen

 

 

 

Takk til / Kilder

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk