Testingeniør

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Testingeniør

En testingeniør utfører kvalitetstesting for å legge til rette for kvalitetssikring på en enhet eller et produkt designet for produksjon av et selskap. Dette kan omfatte elektronisk utstyr, interne PC-komponenter, automotive-enheter, og omtrent alt annet som trenger å bli testet for å sikre at den kan håndtere vanlig bruk. En testingeniør vil vanligvis ha en bakgrunn innen elektronikk og informatikk, kjennskap til ett eller flere programmeringsspråk er vanlig, han eller hun arbeider på et bredt spekter av enheter for å se hvordan de kan bli ødelagt eller forstyrret.

Det mesteav elektronikk og datakomponenter går gjennom omfattende perioder med design og testing. Arbeidet til en testingeniør er at produktet er riktig testet for en rekke potensielle problemer eller feil i produksjonen. Noen bedrifter begynner denne typen testing tidlig i designprosessen for å prøve å fange potensielle problemer så snart som mulig; andre virksomheter kan vente til senere. Dette kan ofte spare penger, men kan kreve mer omfattende endringer mot slutten av utvikling, som til slutt kan koste mer penger i det lange løp.


En testingeniør skal ikke bare teste kvaliteten på et produkt, men også drive med tester for å teste hvordan produktet anvendes for å sikre forsvarlig bruk. Disse typer tester kan inkludere "innkjørings" testing "highly accelerated life testing" (HALT), og en rekke andre former for produkttesting. Innkjøringstesting er en prosess der enheter, for eksempel elektronikk, er tatt i bruk for å sikre pålitelighet.

Disse testene brukes vanligvis på produkter som har en høyere strykprosent i tidlig bruk, men en gang forbi dette punktet er pålitelige. En testingeniør vil ved hjelp av innkjøringstesting bruke en enhet en periode og gå utover den tidlige strykprosent periode, og deretter frigi produktet. HALT blir utført av en testingeniør ved å utsette et produkt under testingen ved gjentatt bruk for å simulere om produktet kan anvendes i løpet av flere år.

Dette er en form for stresstesting for å se om et produktet kan håndtere utvidet bruk og gi en følelse av når det vil gå i stykker. Selv om selve testingen i seg selv er viktig, er testingeniører også ansvarlig for omfattende dokumentasjon av at tester er utført, resultater som er funnet, og kommunikasjon som er gjort i selskapet. Siden produktfeil kan være et potensielt problem for kunder, trenger vanligvis produsenter å være i stand til å demonstrere svært nøye vedrørende produktets pålitelighet.


 

 

 

Personlige egenskaper - Testingeniør

Interesse for teknologi og data er en fordel, i tillegg til teknisk innsikt. Ingeniører jobber gjerne med å definere teoretiske problemer, for så å løse dem i praksis. Dersom du skal jobbe som ingeniør er det derfor viktig at du har både teoretiske ferdigheter og praktisk sans.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Testingeniør

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Testingeniør


 

 

 

Jobbmuligheter - Testingeniør

 

KarriereStart.no - Temaside Testingeniør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Testingeniør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Testingeniør

 

 

 

 

Takk til / Kilder

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk