Hva gjør en butikksjef / butikkleder
Arbeidet som butikkleder eller butikksjef er variert og består av flere arbeidsoppgaver og arbeidsområder. Jobben innebærer alt fra den daglige driften, til varebehandling, bestillinger, kundeekspedering, innkjøp, logistikk- og personalansvar. Som regel har man også det økonomiske ansvaret med budsjettering, regnskap og omsetningsansvar.
Personlige egenskaper - Butikksjef
En forutsetning for å bli butikksjef er at man må ha evnen til å kunne administrere og organisere en salgsbedrift. Man må også ha en økonomisk interesse siden tallbehandling er en vesentlig del av jobben. Man må også ha evnen til å arbeide selvstendig, ha gode samarbeidsevner og være serviceinnstilt som person.
Utdanning / kompetansekrav - Butikksjef / Butikkleder
Flere norske høyskoler og universiteter tilbyr bachelor- eller mastergradstudier som kvalifiserer til arbeid som butikksjef. Dette kan for eksempel være studier innen handel, service og logistikk, internasjonal handel og varehandel og distribusjon.
Studievalg.no - Relaterte studier til Butikksjef / Butikkleder
Jobbmuligheter butikksjef / butikkleder
Handelsnæringen har alltid et stort behov for kvalifiserte kandidater til assisterende butikksjef eller butikksjef-stillinger. Dette gjelder særlig i butikker som er tilknyttet de større kjedene innen dagligvarer, klær, elektro, sportsutstyr osv.
KarriereStart.no - Temaside Butikksjef / Butikkleder
KarriereStart.no - Stillingsannonser Butikksjef / Butikkleder
KarriereStart.no - Arbeidsgivere Butikksjef / Butikkleder
Lønnsnivå - Bedriftsrådgiver
Dette kan variere mye ut fra utdanning og kompetanse, ansiennitet, arbeidsgiver, bransje osv.
I 2011 var gjennomsnittslønnen for en butikksjef 380.000 kroner i året.
LES OGSÅ: Hva gjør en kjøpmann? Bli med på en dag som kjøpmann i Rema
Takk til / Kilder |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|