Hva gjør en butikksjef / butikkleder

Arbeidet som butikkleder eller butikksjef er variert og består av flere arbeidsoppgaver og arbeidsområder. Jobben innebærer alt fra den daglige driften, til varebehandling, bestillinger, kundeekspedering, innkjøp, logistikk- og personalansvar. Som regel har man også det økonomiske ansvaret med budsjettering, regnskap og omsetningsansvar. 

Vanligvis er det butikksjefen som har ansvaret for all virksomheten i et salgslokale, men særlig i større varehus kan en enkelt virksomhet ha flere butikksjefer eller avdelingssjefer. 
 

Personlige egenskaper - Butikksjef

En forutsetning for å bli butikksjef er at man må ha evnen til å kunne administrere og organisere en salgsbedrift. Man må også ha en økonomisk interesse siden tallbehandling er en vesentlig del av jobben. Man må også ha evnen til å arbeide selvstendig, ha gode samarbeidsevner og være serviceinnstilt som person.

Utdanning / kompetansekrav - Butikksjef / Butikkleder

Flere norske høyskoler og universiteter tilbyr bachelor- eller mastergradstudier som kvalifiserer til arbeid som butikksjef.  Dette kan for eksempel være studier innen handel, service og logistikk, internasjonal handel og varehandel og distribusjon.

Mange butikkjeder utvikler også sine egne ansatte og gir dem muligheter til utdanning gjennom diverse interne opplæringsprogrammer og kurs.
 

Studievalg.no - Relaterte studier til Butikksjef / Butikkleder


Jobbmuligheter butikksjef / butikkleder

Handelsnæringen har alltid et stort behov for kvalifiserte kandidater til assisterende butikksjef eller butikksjef-stillinger. Dette gjelder særlig i butikker som er tilknyttet de større kjedene innen dagligvarer, klær, elektro, sportsutstyr osv.


 

KarriereStart.no - Temaside Butikksjef / Butikkleder

KarriereStart.no - Stillingsannonser Butikksjef / Butikkleder

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Butikksjef / Butikkleder

Lønnsnivå - Bedriftsrådgiver

Dette kan variere mye ut fra utdanning og kompetanse, ansiennitet, arbeidsgiver, bransje osv.

I 2011 var gjennomsnittslønnen for en butikksjef 380.000 kroner i året.

LES OGSÅ: Hva gjør en kjøpmann? Bli med på en dag som kjøpmann i Rema

 

Takk til / Kilder

 

Landsorganisasjonen i Norge: www.lo.no
 
Parat: www.parat.no
 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner