(StudentTorget.no):

Som StudentTorget tidligere har skrevet, har mastergradsstudenten Torkil Vederhus stilt som rektorkandidat ved Universitetet i Oslo (UiO).
 
Til tross for at han vant flertallet hos studentene med 58,3 prosent av stemmene, gikk seieren til den sittende rektoren Ole Petter Ottersen, som fikk hele 71 prosent av de tellende stemmene.  
 
- Vi er klare for fire nye år, og vi skal gjøre dette for universitetet, for demokratiet, og for studentene, sa Ole Petter Ottersen etter valgseieren. 
 
Totalt fikk Vederhus 29 prosent av stemmene, og er godt fornøyd til tross for tapet.
 
- Jeg synes det er fantastisk og ble positivt overrasket over valgresultatet, helt ærlig. Det viser at det er bred støtte for de planene og visjonene vi har formidlet gjennom valgkampen. Vi startet på null og har kommet oss ganske langt opp i løpet av valgkampen, sier han til Universitas.
 
Vederhus stilte også som lederkandidat for Norsk Studentorganisasjon (NSO), men under NSOs landsmøte forrige helg tapte han med en svært knapp margin til Ola Magnussen Rydje. Nå vil studentpolitikeren gjøre seg ferdig med masteroppgaven og begynne å søke jobber. 
 
Sammenlagt var det kun 20 prosent av dem med stemmerett som brukte stemmen i rektorvalget. Kun 14 prosent av UiO-studentene stemte, og disse stemmene teller sammenlagt 25 prosent i valget. Oppslutningen var under 50 prosent blant de teknisk og vitenskapelig ansatte ved universitetet.