(StudentTorget.no):

Dersom høstens Stortingsvalg skulle blitt avgjort av studenter og ansatte ved HiOA, ville den sittende Regjeringen ha beholdt jobbene sine i fire nye år. Hele 48 prosent ville stemt på Ap, SV eller Rødt dersom det var valg i morgen. De fire borgerlige partiene Høyre, Frp, KrF og Venstre fikk 28 prosents oppslutning. Resten visste ikke, eller ville ikke svare på hvem de ville stemt på.
 
Hvis man ser på utdanningspolitikken alene, er det Høyre som er favoritten med 16 prosent av stemmene. Arbeiderpartiet kommer rett bak med 14 prosent, mens Frp og KrF bare får én prosent av stemmene. Absolutt ingen av de spurte ved HiOA mente at Senterpartiet har den beste utdanningspolitikken. 
 
De rødgrønne partienes utdanningspolitikk står sterkest blant kvinner og teknisk administrativt ansatte.

De blå-blå partienes utdanningspolitikk står sterkest blant menn. En liten overvekt av studenter og vitenskapelig ansatte vipper i favør av Høyre.

Tallene er hentet fra en fersk undersøkelse Sentio har utført på oppdrag for HiOAs nettavis Khrono. Undersøkelsen ble gjennomført blant et representativt utvalg på 4000 ansatte og studenter ved HiOA i juni i år. 
 
(Kilde: Khrono.no)
 

LES OGSÅ: Dette er partienes studentbolig-politikk