(StudentTorget.no):

Det var i forrige uke at en ansatt ved sosiologisk institutt ved universitetet i Bergen, skrev en kronikk hvor Frp ble koblet med terroristen Anders Behring Breivik.

Da sosiologisk institutt mottok trusler, valgte rektoren å stenge dørene, samt avlyse forelesningen med førsteamanuensis Alf Gunvald Nilsen, som var planlagt og holdes på lørdag.

- Vi antar at truslene kommer utenfra og ikke fra våre studenter eller ansatte. Studenter og ansatte med adgangskort har derfor fortsatt tilgang til bygget, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, til Universitas.

Det var førsteamanuensis Alf Gunvald Nilsen, som skrev den mye omtalt kronikken til The Guardian, tirsdag i forrige uke. I kronikken skriver Nilsen at Frp har gjort lite etter terroren 22. juli for å minske fremmedfrykten i landet. Nilsen mener at skattekutt og privatisering vil gjøre at forskjellen mellom fattig og rik vil bli større under en blå regjering der innvandrere vil streve mer i samfunnet, mens eliten vil få det bedre enn de har det i dag. Nilsen mener derfor at dette vil resultere i en borgerlig regjering som støtter opp under Breiviks ideologi.    

- Selv om instituttet har mottatt trusler, er det ikke dramatiske sikkerhetstiltak som er satt til verks, og det vil ikke påvirke studenter og ansatte ved skolen, forteller Olsen til avisen.

I Bergens Tidende fredag, var det skrevet en støtteerklæring, der de vitenskapelige ansatte ved universitetet, støtter Alf Gunvald Nilsen etter kritikken han har fått, og spørsmålet om det var forsvarlig av en førsteamanuensis å uttale seg på denne måten til mediene.

I støtteerklæringen til de ansatte blir det presisert:

"(...)for vitenskapelig ansatte ved universitetet er denne deltakelsen ikke bare en rett, men også en viktig del av vår faglige forpliktelse. Dette dreier seg om grunnleggende verdier som ytringsfrihet og akademisk frihet."

Sosiologisk institutt, valgte å stenge dørene over helgen, men skal etter planen gjenåpnes på mandag hvis trusselfaren ikke utvides.

– Adgangsbegrensningen oppheves på mandag, så da blir det heldigvis business as usual, sier rektoren til Studvest.
 

LES OGSÅ: PST frykter iranske studenter vil lekke farlig kunnskap