(StudentTorget.no):

Som vi kunne lese før helgen, var ikke den foreslåtte 11 måneders studiestøtten en del av regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet for 2014. På søndag samlet derfor Norsk studentorganisasjon (NSO) studentledere fra hele landet for å diskutere budsjettforhandlingene regjeringen nå går inn i sammen med KrF og Venstre. 
 
 - Vi stoler på at Venstre og KrF vil følge opp den politikken de har ført de siste fire årene og får med seg Høyre og Frp på å sikre de økonomiske rammene studentene trenger for å få en kvalitetsutdanning. Skal kunnskapssamfunnet realiseres trenger vi studenter som gis rom til å bruke sine evner og sin tid på studiene fremfor deltidsjobben, slår studentlederne fast i en pressemelding.
 
KrFs leder Knut Arild Hareide og Iselin Nybø, stortingspolitiker for Venstre og 1. nestleder i KUF-komiteen, møtte forventningsfulle og kampklare studentledere. Studentene får støtte fra Knut Arild Hareide som påpeker at de økonomiske forutsetningene har endret seg de siste årene. 
 
- Dette handler om det fremtidige kunnskapssamfunnet vi skal bygge sammen. Da jeg var student i Bergen, betalte jeg 1250 kroner i måneden i husleie. Det er ikke mange som er studenter i Bergen i dag som har den muligheten. Dette er den mest effektive måten å bruke pengene på for å realisere kunnskapssamfunnet, sier han.
 
Iselin Nybø mener studentene må fortsette arbeidet for 11 måneder studiestøtte. 
 
- Det er viktig for oss i Venstre og KrF å vite at vi har en heiagjeng med oss når vi skal inn i forhandlinger. Nybø bekrefter at dette er en viktig sak for Venstre og ser behovet for økt studiestøtte fordi studiene lider på grunn av deltidsjobben. Ingen jobb jeg har hatt har vært mer krevende enn det å være student.
 
NSO-leder Ola Magnussen Rydje er veldig fornøyd med at KrF og Venstre nå løfter 11 måneder studiestøtte inn i forhandlingene med regjeringen. 
 
- Studentene har tro på at regjeringen, sammen med Venstre og KrF, prioriterer kvalitet i høyere utdanning. Jobben som studenthelt står ledig, vi håper Knut Arild Hareide, Trine Skei Grande, Iselin Nybø, Torbjørn Røe Isaksen, Erna Solberg, Tord Lien og Siv Jensen vil fylle stillingen i løpet av uka, sier han. 
 
Studentlederne har en klar oppfordring til de fire partiene som starter i dag: 
 
- Å kjempe for studiestøtte er å kjempe for kvalitet. Vi er klare for å gjøre vår innsats for kunnskapssamfunnet, nå trenger vi studenthelter som gir oss muligheten.
 

LES OGSÅ: Dette betyr det nye statsbudsjettet for studentene