(StudentTorget.no):

I budsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspariene Venstre og KrF, er det vedtatt å stoppe det opprinnelige forslaget om innføring av skolepenger for studenter fra land utenfor EU/EØS.
 
Tidligere denne uken varslet også flere utdanningsinstitusjoner om at de ville trosse regjeringens forslag om innføring av skolepenger.
 
Videre viser avtalen at de vil styrke satsingen på studentboliger. Mens regjeringens forslag var å bygge 1500 nye studentboliger i 2015, er målsettingen nå økt til 2000 studentboliger.  
 
Dette viser en offensiv vilje til å styrke studentenes økonomiske situasjon, mener Norsk studentorganisasjon (NSO).
 
- Vi er veldig glade for at KrF og Venstre har satt skolepenger og studentboliger meget høyt på sin prioriteringsliste, og gleder oss over at regjeringen prioriterer kvalitet og mangfold, sier Anders Kvernmo Langset, leder i NSO.
 
I sommer stod over 15 000 studenter i boligkø hos landets studentsamskipnader. Langset mener de nye midlene viser en tydelig prioritering av studentenes pressede boligsituasjon.
 
- NSO ønsker bedre kvalitet i utdanningen og da må studentene ha økonomi til å kunne bruke tiden sin på studiene. Budsjettavtalen er et godt skritt i riktig retning, sier studentlederen.
 

LES OGSÅ: Alt om utdanning og studentvelferd i statsbudsjettet

SE VIDEO: Kunnskapsministerens forsvarstale og studentledernes reaksjoner på Statsbudsjettet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: