(StudentTorget.no):

I budsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspariene Venstre og KrF, er det vedtatt å stoppe det opprinnelige forslaget om innføring av skolepenger for studenter fra land utenfor EU/EØS.
 
Tidligere denne uken varslet også flere utdanningsinstitusjoner om at de ville trosse regjeringens forslag om innføring av skolepenger.
 
Videre viser avtalen at de vil styrke satsingen på studentboliger. Mens regjeringens forslag var å bygge 1500 nye studentboliger i 2015, er målsettingen nå økt til 2000 studentboliger.  
 
Dette viser en offensiv vilje til å styrke studentenes økonomiske situasjon, mener Norsk studentorganisasjon (NSO).
 
- Vi er veldig glade for at KrF og Venstre har satt skolepenger og studentboliger meget høyt på sin prioriteringsliste, og gleder oss over at regjeringen prioriterer kvalitet og mangfold, sier Anders Kvernmo Langset, leder i NSO.
 
I sommer stod over 15 000 studenter i boligkø hos landets studentsamskipnader. Langset mener de nye midlene viser en tydelig prioritering av studentenes pressede boligsituasjon.
 
- NSO ønsker bedre kvalitet i utdanningen og da må studentene ha økonomi til å kunne bruke tiden sin på studiene. Budsjettavtalen er et godt skritt i riktig retning, sier studentlederen.
 

LES OGSÅ: Alt om utdanning og studentvelferd i statsbudsjettet

SE VIDEO: Kunnskapsministerens forsvarstale og studentledernes reaksjoner på Statsbudsjettet