(StudentTorget.no):

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015, som ble lagt frem i oktober, ble det bevilget 380 millioner kroner for å bygge 1500 nye studentboliger i 2015. Etter forhandlinger med samarbeidspariene Venstre og KrF, ble målsettingen imidlertid økt til 2000 studentboliger
 
I dag kom i tillegg gladmeldingen om at regjeringen, Venstre og KrF har blitt enige om forslag til revidert nasjonalbudsjett, hvor de har bevilget enda 11,4 millioner kroner til ytterligere 200 nye studentboliger.
 
Dermed ligger 2015 an til å bli et rekordår for studentboligbygging.
 
- Vi er veldig fornøyd med 2200 studentboliger i 2015. Regjeringen og samarbeidspartiene kommer her med et forslag som vil gjøre en forskjell for studentenes boligsituasjon,  uttaler Anders Kvernmo Langset, leder i NSO.  
 
Ved studiestart i fjor sto over 15 000 studenter i kø for å få studentbolig gjennom samskipnadene. I tillegg til økt studiestøtte, er kravet om bygging av 3000 studentboliger en av fanesakene for Norsk studentorganisasjon. 
 
- Vi nærmer oss studentkravet med stormskritt. Vi håper nå at regjeringen vil fortsette den offensive boligsatsningen i statsbudsjettet for 2016 og at vi ser en bedring av studentøkonomien gjennom økt studiestøtte, sier Langset. 
 

LES OGSÅ: Her er ventelistene for studentboliger lengst

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: