(StudentTorget.no)

ESU representerer 45 studentorganisasjoner i 38 europeiske land og over 15 millioner studenter i Europa. Helge er den første studenten fra Norge som er valgt som president av ESU.

– Helge er utrolig dyktig og kompetent og kommer til å bli en tydelig stemme for Europas studenter. Vi i NSO er stolte over at han med massiv støtte ble valgt inn i ledelsen i ESU. Jeg er sikker på at han vil være rett person for ESU i året som kommer, sier leder i NSO Marianne Andenæs.

Helge Schwitters er student ved Universitetet i Oslo og tidligere internasjonalt ansvarlig i NSO. Med seg i lederteamet får Helge med seg nestlederne Caroline Sundberg fra Sverige og Adam Gajek fra Polen. De tre er fra 1. juli presidentskapet i ESU, og skal jobbe fulltid fra Brussel.

– Jeg er utrolig takknemlig for tilliten og støtten jeg har fått fra alle medlemmene i ESU. Nå starter arbeidet for å gjøre organisasjonen til en sterk og kritisk stemme på vegne av Europas studenter. Neste år vil påvirke framtiden i europeisk høyere utdanning fordi viktige avtaler skal reforhandles. Mange land har de siste årene flørtet med en nasjonalistisk og innesluttet tilnærming til høyere utdanning. Vi skal være en pådriver for det motsatte. Høyere utdanning skal være internasjonal og åpen, sier Schwitters om utnevnelsen i en pressemelding.