(StudentTorget.no):

Lørdag fikk Ehsas æren av å motta den prestisjetunge prisen Outstanding Youth Delegate og holdt hovedtalen under et høytidelig arrangement i FN-hovedkvarteret i New York foran 1500 delegater. Kandidatene til prisen har vært gjennom en omfattende utsilingsprosess, med flere intervjuer. Til slutt sto Ehsas igjen som en av to vinnere. 

 

Les også: Pamir taler Afghanistans sak i FN

 

Til VGNett forteller Pamir Ehsas at mor og far er hans to største inspirasjonskilder.

 

– Faren min var statsadvokat i Afghanistan i mange år, og kjempet mot korrupsjon. Han var overbevist om at et enkelt individ kan være med på å endre samfunnsstrukturer. De som kjenner meg godt vil si at jeg forsøker å ta over den fakkelen han har løpt med i mange år, sier Ehsas.

 

Engasjert student

Studentaksjonen ble startet opp av Ehsas i 2015, og samler inn penger til skolebarn i Faryab-provinsen i Afghanistan i samarbeid med Kirkens Nødhjelp. Hvert år samler aksjonen tusenvis av norske studenter og driver pengeinnsamling i ni norske byer. Til nå har Studentaksjonen bidratt til utdanningen av 1200 afghanske skolebarn.


 

Les også: Vi intervjuet Pamir i spalten Ukas student

 

Da StudentTorget intervjuet Ehsas tidligere i år, fortalte han at oppveksten med en fot i to ulike deler av verden der barn har vidt forskjellige muligheter ble utløsende for engasjementet hans.

 

– Jeg har vokst opp med muligheter ethvert barn kan drømme om. Parallelt har jeg vært vitne til at millioner av barn med samme fødested som meg har blitt frarøvet deres fremtid. Jeg prøvde å tale deres sak i FN til selveste Generalsekretæren. Generalsekretæren og resten av panelet hadde derimot et tydelig budskap, nemlig at vi som må unge lede forandringen. Så pussig som det må høres ut, så følte jeg at disse barns fremtid hvilte på mine skuldre. Jeg følte at hvis jeg ikke gjorde noe nå, så ville ingen andre gjøre det heller. Det var denne hendelsen som utløste arbeidet med Studentaksjonen, sa Ehsas.

 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge