(StudentTorget.no):

Denne helgen gjennomfører ANSA (Association of Norwegian students abroad) sin 62. generalforsamling på Økern i Oslo. Lørdag ettermiddag ble Hanna Flood valgt som ny president og øverste politiske talsperson det kommende året.

 

– Det er en helt fantastisk følelse å ha fått tillit fra medlemmene til å representere ANSA det kommende året! ANSA er verdens beste organisasjon, og jeg er så takknemlig for muligheten til å vie det neste året mitt til å gjøre den enda bedre, forteller den nybakte presidenten.

 

Flood, med studiebakgrunn fra Storbritannia og Tyskland ønsker det kommende året å øke medlemsmassen og styrke engasjementet i egen organisasjon. I tillegg ser presidenten frem til å komme i gang med arbeidet med stortingsmeldingen om studier i utlandet.

 

– Iselin Nybø og resten av gjengen hos Kunnskapsdepartementet skal merke vårt nærvær i arbeidet med stortingsmeldingen. Vi har klare prioriteringer og tydelige krav til hvordan mulighetene for studier i utlandet kan styrkes. Jeg gleder meg til å vise dem hva jeg har, sier Flood.


 

Med seg på laget får ANSAs nye president et hovedstyre bestående av studenter med studiebakgrunn fra store deler av verden. Sammen ser de frem til å sette ANSAs nylig vedtatte strategi og nye politiske prioriteringer til livs så raskt som mulig. Hun begynte å jobbe på kontoret allerede mandag denen uken.

 

– Det som er sikkert er at både jeg og hovedstyret er klare til å fremme norske utenlandsstudenters sak her hjemme, øke andelen norske studenter i utlandet, og jobbe utrettelig for at disse studentene får en ultimat studieopplevelse, avslutter Flood.