Internt press og dårlige menings-målinger gjør at Stoltenberg nå trekker forslaget om skjenkestans klokka 02.

I september gikk flere AP-representanter ut mot regjeringens forslag om skjenkestopp klokken 02.00 over hele landet, flere SV-representanter gjorde det samme. Mange uttrykte i tillegg misnøye om at alkoholloven med forslaget ble sendt ut til høring uten at regjeringspartienes stortingsgrupper hadde tatt stilling til saken, dette skriver Dagsavisen. 

Under et landsstyremøte i september skal Stoltenberg ha påpekt at avgjørelsen ikke var tatt og at saken fortsatt bare var under diskusjon. Nå mener flere AP-representanter at forslaget om innskrenking i skjenketiden ikke vil gå gjennom.

Les også: Utvekslingsstudenter drikker mer

 

Vil sanke stemmer

Ifølge Dagsavisen er avgjørelsen om å trekke tilbake forslaget også et resultat av kommunevalget som finner sted i 2011. Avisen mener partiet har nok av andre saker å forsvare og at dette trolig ikke er tiden for å presentere upopulære saksforslag.

Lovens høringsfrist gikk ut i desember i fjor, og saken skulle etter planen legges frem i Stortinget i april. Fremdeles har ikke forslaget blitt fremmet, men Helsedepartementet ønsker ikke å utdype hvorfor.

– Vi kan ikke si noe annet enn at den fortsatt er til behandling, sier Kenneth Kvalvik i Helsedepartementet til avisen. 

Det er likevel ventet at den nye alkoholloven vil legges frem uten forslaget om tidligere skjenkestopp, skriver Dagsavisen.

Les også: Slik unngår du et farlig drikkemønster

Kilde: Dagsavisen


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: