(StudentTorget.no):

Navn: Siw Monica Amundsen
Alder: 28 år
StudieBedriftsøkonomi, Handelshøyskolen BI nettstudier
Studiested: Longyearbyen, Svalbard   

 

Hvorfor valgte du å studere økonomi og administrasjon?

Fordi jeg ønsket en utfordring. Jeg har aldri vært godt i matematikk, men liker å jobbe for resultatene. Jeg trodde egentlig jeg kom til å begynne på lærerutdanning, men følte at jeg ville gjøre noe som gikk litt utenfor min egen komfortsone, noe økonomi og administrasjon absolutt var.

Men ettersom jeg fant rytmen, og leste frenetisk på de tingene jeg slet med, så fant jeg ut at belønningen ved å klare det var absolutt verdt strevet. Nettstudier valgte jeg fordi jeg er bosatt utenfor allfarvei. Jeg ønsket ikke å flytte på meg for å studere, og jeg ønsket en fleksibel hverdag som jeg kan styre selv. 

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?


FLOTT NATUR: Her fra Lakselv, hvor Siw bor sammen med sin samboer. (Foto: Privat)
Studiet er intenst, med mye stoff å lære på kort tid, men med jevn og aktiv jobbing med fagene går det helt fint. Det er mye matematikk og økonomi, men også noen ledelsefag som gjør det litt lettere for meg siden jeg er god på å lese teori, og mindre flink i de mer praktiske matematikkfagene.
 
Vi jobber ut i fra læringsplattformen it´s learning, der vi får alt av informasjon og videoer fra forelesninger, og har vårt eget virituelle klasserom. Det er lagt opp to frivillige samlinger i semesteret, som er intensive, men også veldig lærerrike. Vi har en del frivillige innleveringer, samt noen obligatoriske, og får veldig god oppfølging av nettlærerne som svarer rimelig kjapt på spørsmål.
 
I tillegg får vi god hjelp av de andre i "klasserommet" når vi har ting vi lurer på. Eksamen tar vi på en av skolene BI samarbeider med som ligger i nærområdet, og det er relativt uproblematisk.
 

Hva er det beste med å studere økonomi og administrasjon?

Det er spennende og veldig relevant innenfor mange yrker. Det er utdanning du kan ta med deg i de fleste yrker, så spekteret for hvor man skal jobbe etter endt studium er stort. Jeg ønsker å ta spesialisering i regnskap, men får også mye ut av ledelsesfagene som jeg finner relevant i alle jobbene jeg har hatt.
 
Å ta dette som nettstudium gir en unik frihet til å kunne styre sin egen hverdag, reise vekk, ta med seg bøkene i bagasjen, og pugge litt - for eksempel på stranda i varmere strøk. 
 
 
Hva er mest utfordrende med å studere økonomi og administrasjon?
 
Noen av fagene kan være tunge, og ikke alle fagene er like spennende, men jeg har funnet ut at det beste er å pugge, lese, gjøre oppgaver i massevis, og da bruker det å løse seg selv.
 
Å studere alene kan innimellom være en ensom opplevelse og du er avhengig av selvbeherskelse for å kunne legge opp en plan for hvordan du skal fordele arbeidet, ikke minst når det er så mye annet spennende du heller kunne tenkt deg å gjøre. Jeg tror ikke nettstudier er for alle, men hvis man finner balansen mellom skole og fritid så er det egentlig en herlig følelse av frihet. Det kan også lønne seg å finne folk i området (eller på nett) som studerer det samme, så man kan samarbeide og hjelpe hverandre. 
 

Kan du fortelle litt om skolen og studentmiljøet? 


 

Handelshøyskolen BI har et flott opplegg for nettstudenter. De tar godt vare på studentene, tilpasser opplegget etter tilbakemeldinger, og jeg tror de fleste sitter igjen med en god opplevelse som nettstudent.


På samlingene i Nydalen blir man tatt godt vare på og informasjonen er god. Foreleserne er veldig flinke i sine fag, og jeg føler at selv om jeg er nettstudent blir jeg "sett" når jeg har spørsmål.

Studentmiljøet blir jo mer virituelt, spesielt når man bor litt unna storbyene, men jeg har noen her jeg bor som studerer det samme, så vi bruker å ha kollokvier sammen. 

 

LES OGSÅ: Nicholas bor i studentbyen Trondheim

 

Hva er drømmejobben din? 

Min største drøm er å kunne leve av å være forfatter, men det tror jeg enda er litt fjerntliggende. Så det får bli om en del år. Som nummer to ønsker jeg å bli regnskapsfører, stikk i strid med hva alle andre trodde jeg kom til å bli, som var lærer eller lignende.
 
 
Har du noen tips til andre som ønsker å studere økonomi og administrasjon?
 
Hvis du har en viss interesse for økonomi så er ikke evnene det største problemet. Alt kan læres, men det krever innsats. Det kan være lurt å følge med hva som foregår i næringslivet, og jobbe jevnt og trutt med stoffet.
 
Hvis du enda ønsker å ta det gjennom nettstudier, bør du vurdere om du har selvbeherskelsen til å lage en egen plan for når du skal gjøre hva, og ikke minst følge den. Du bør også trives i ditt eget selskap, for det blir mye lesing på egenhånd.
 
 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet