(StudentTorget.no):

 

I dag finnes det millioner av aktive Instagrambrukere, men hvilke kontoer bør man egentlig følge for tips og inspirasjon i studenthverdagen?

 

For å gjøre letingen enklere for deg, så har vi funnet en rekke Instagrambrukere som du som er student kan følge, alt fra tips og triks i studiehverdagen til studentrelaterte memes. Sudentlivet kan by på utfordringer, spesielt innenfor økonomien. Derfor kan det være lurt å følge kontoer med nyttig informasjon og tips om temaene økonomi, mat, eksamen, studentliv, med mer. Her har vi valgt ut noen kontoer som deler tips og triks for deg som er student!

 

Memes og studentliv

Studentlivet kan til tider være krevende, derfor er det greit å ha noe å le og smile av i hverdagen. Selv om innholdet ikke nødvendigvis er nyttig, er disse kontoene likevel med på å lysne opp hverdagen til mange studenter. Her er noen av kontoene vi har funnet!

 

@studentproblems
Her publiseres morsomme memes som studenter og unge kan kjenne seg igjen i, i form av bilder og videoer.

 

@GrusommeBi
Denne kontoen er en satirekonto, hvor en gruppe studenter ved BI har opprettet en bruker hvor de gjør narr av BI-studenten på en humoristisk måte og som skal gjenspeile den typiske studenten på BI. 


 

@student.problemer
På denne kontoen finner du memes som oppsummerer den typiske hverdagen til mange studenter på en humoristisk måte.

 

@Exchangeshitposting
Denne brukeren publiserer morsomme bilder og videoer for utvekslingsstudenter som kan relatere seg med innholdet.

 

@StudentHacks.ch
I likhet med de andre nevnte kontoene, deler denne kontoen også daglige memes om studentlivet, som mange kan kjenne seg igjen i.

 

@NorgeJodel
Den kjente Instagramkontoen JodelNorge har kapret flere tusen følgere med sine morsomme innlegg hentet fra den kjente appen Jodel. Innleggene handler ofte om situasjoner som mange kanskje kjenner seg igjen i.

 

LES OGSÅ: Disse filmene ser vi frem til i 2020

 

Pengetips og forbrukertips 

@dnbung
DNB Ung-ambassadørene Morten og Kornelia har en Instagramkonto med navnet DNB Ung, hvor de deler gode sparetips til studenter. Denne brukeren kan være lurt å følge dersom du er en fersking i voksenlivet!

 

@studenttorget.no

Norges største studentportal som dekker studentlivet fra A-Å. Følg oss for studentrabatter og artikler om utdanning i Norge og utlandet, utveksling, studentliv, studieteknikker, motivasjon med mer. 


 

@siostudentliv
SIO er studentskipnaden i Oslo og Akershus. På SIO sin Instagrambruker finner du diverse tips til studenlivet.

 

@Tannsista ble startet av tre tannpleiestudenter fra Bergen som gir tips og formidler informasjon om tannhelse. De svarer i tillegg på spørsmål dersom følgerne har spørsmål om tannhelse.

 

@SammenBergen er Instagrambrukeren til Studentskipnaden i Bergen. Her publiserer de tips innen ulike områder, som studenter kan benytte seg av. Dersom du er student i Bergen, er denne kontoen perfekt å følge!

 

@masterbloggen
Er du masterstudent og trenger inspirasjon til oppgaven din? På @masterbloggen deles masteroppgaver som studenter har skrevet, slik at andre kan få inspirasjon til sine egne oppgaver. Formålet med denne brukeren er å spre kunnskap innen ulike fagområder, som masterstudenter har utdypet seg i under studiet sitt.

 

@Sittrondheim
Er Instagrambrukeren til studentskipnaden i Trondheim. Denne brukeren kan være lurt å følge dersom du er student i Tronheim, slik at du får tips om diverse temaer, slik som bolig, trening, helse eller mat i Trondheim.


 

LES OGSÅ: Restauranter og barer for deg på studentbudsjett 

 

@Studentsamfundet
Chateau Neuf – kulturhuset og tilholdsstedet for Det Norske Studentsamfund (DNS) har sin egen Instagrambruker, hvor de deler både bilder og videoer av diverse eventer som foregår på huset. Denne kontoen kan være nyttig å følge for tips til fremtidige arrangementer som kan være interessant for studenter i Osloområdet.

 

@Kvarteretbergen
Denne brukeren tilhører studentenes kulturhus i Bergen. Dersom du er student i Bergen, kan det være lurt å følge denne brukeren for å se bilder og videoer fra eventer på kulturhuset.

 

@gjerrigknarken
På brukeren Gjerrigknarken deles det jevnlig tips til rabatter og forbrukertips. Denne brukeren kan være nyttig for deg som lever på et studentbudsjett.

 

@skittenstudent
Instagrambrukeren Skittenstudent deles det tips til rengjøring for studenter som eksempelvis nylig har flyttet hjemmefra.

 

@Studenthacks.no 
Denne kontoen ble startet opp av tre studenter som ønsker å videreforedle enkle og raske student hacks til andre studenter der ute. På denne kontoen deles gode tips og triks, som kan komme godt i bruk og som sparer deg for både tid og penger.


 

@Sparebank1smn_ung
Sparebank 1 har egen bruker for unge, hvor formålet er å gi tips unge og studenter om pengebruk og generelt det som faller under økonomiområdet.

 

LES OGSÅ: Maten som øker prestasjonene dine

 

Matinspirasjon

@Student.matglede
Instagrambrukeren student.matglede er overfylt av bilder av matretter laget av en student, som skal gi inspirasjon til andre studenter.

 

@Fattigere_studenter
Denne brukeren er laget av studenter som driver med dumpster diving, det vil si finner matvarer fra butikker som er blitt kastet i søppelkassene. Studentene mener dette er en god måte å både redusere matsvinn og spare penger som student. De deler bilder av matvarer de har hentet fra søppelkassen og tips til retter de lager av det.

 

@Ernaeringsjentene
Tre tredjeårs ernæringsstudenter ved UiT har startet Instagramkonto hvor de deler bilder av sunne oppskrifter og deler ernæringsråd.

 

@fattigstudent
Karen Elene Thorsen, også kjent som Fattig student, deler oppskrifter, ukemenyer og tips til hvordan studenter kan holde seg til stramt matbudsjett under studietiden.


 

I tillegg til alle disse Instagrambrukerene, så har de fleste universitetene og høyskolene i Norge egne kontoer, hvor de publiserer innhold tilpasset studentene ved skolene. Det kan derfor være lurt å følge din skole, fakultet eller forening.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet