(StudentTorget.no):

 

Trening og fysisk aktivitet fører ikke bare til friskere kropp, men det øker også konsentrasjon. Flere forskere og eksperter mener trening har en positiv påvirkning på studieresultatene og dermed presterer studenter bedre faglig.

 

Nå som vi har gått inn i det nyet året, er det mange av oss som setter seg mål. Trening er et av nyttårsforsettene som er høyt på listen til mange.

 

For de fleste studenter er det rimligste alternativet å melde seg inn hos et treningssenter som har en studentvennlig pris. Her finner du oversikt over de rimeligste stedene å trene i ulike deler av landet.

 

LES OGSÅ: Bli en mer miljøvennlig student i 2020!

 

Tren billigere gjennom Studentsamskipnadene

Semesteravgiften som alle studenter må betale til sin studentsamskipnad, gir mange fordeler som blant annet rimeligere trening.

 

Athletica
Som medlem i SIO har du mulighet til å trene på Athletica til en rimelig pris, med mange ulike treningstilbud. Prisen hos Athletica avhenger av om du velger medlemskap med bindingstid eller uten bindingstid. I begge tilbudene har du tilgang til alle sentrene i SIO Athletica.


 

Med bindingstid i 12 måneder: 175,-
Uten bindingstid: 199,-

 

SIS sportssenter
SIS sportssenter ligger i Stavanger og passer prefekt for studenter som ønsker å være aktive ved siden av studiene. Studenter ved UiS eller andre studenter ved andre tilslutningskoler har mulighet til å benytte seg av dette tilbudet. Medlemskapet inkluderer alt fra studiotrening til yoga. Her kan du velge mellom tre ulike medlemskap:

 

Medlemskap med bindingstid i 12 måneder: 225,- per måned
Medlemskap: 1350,- per semester
Medlemskap: 2700,- per år

 

Sammen Bergen
Dersom du er student i Sammen eller andre studentsamskipnader i Norge, kan du trene på treningssentrene deres og betaler kun en avgift per semester.

 

Medlemskap: 1100,-

Drop in: 80,-

 

SIT Trening
Hvis du er student i Gjøvik, Ålesund eller Trondheim har du mulighet til å trene på SIT Trening, som har variert treningstilbud for deg som er student med et stramt budsjett.

 

Helårskort: 1800,-
Halvårskort: 1150,-
Dagsbillett: 100,-
Månedskort: 350,- per måned

 

LES OGSÅ: Restauranter og barer for deg på studentbudsjett

 

Studentrabatt på de private treningssenterene

Det finnes også gode studentpriser hos de landsdekkene treningssentrene.


 

SATS
Hos SATS får du 20 % avslag på medlemskap dersom du er student. Da får du mulighet til trene på alle SATS-sentrene rundt i landet.

 

Medlemskapsprisen starter fra 299,- i måneden, men den kan derimot variere fra by til by. Studentrabatten blir fradratt fra prisen.

 

Fresh Fitness
Selv om det ikke tilbys studentrabatt her, er det likevel en av de rimeligste treningsentrene i landet, hvor studenter kan benytte seg av diverse treningstilbud for en billig penge. Du kan trene på alle Fresh Fintess sentrene i Norge med medlemskap her.

 

Fresh Basic: 259,- per måned


Fresh Flex: 299,- per måned


Fresh Gruppetrening: 329,- per måned

 

Det er derimot lurt å være klar over at det foreligger en innmeldingsgebyr på 199,- og i tillegg kommer det et gebyr på medlemsarmbånd på 100,-.

 

Alfa Trening
Dette treningssenteret passer for deg som er student i Bodø. I likhet med andre treningssenter, så tilbys det stort utvalg av apparater, personlige trenere og diverse gruppetimer.

 

Ordinært studentmedlemskap med 12 måneders bindingstid: 329,- per måned.


 

Studentmedlemskap uten bindingstid: 399,-

 

Spicheren
Spicheren har et av Sørlandets største treningstilbud, og dersom du er student ved en høyskole eller universitet som tilhører Studentskipnaden i Agder, kan du benytte deg av studentprisene.

 

Medlemskap med bindingstid: 299,- per måned

 

Medlemskap uten bindingstid: 375,- per måned

 

En måneds medlemskap: 510,-

 

LES OGSÅ: Tips til bedre studentøkonomi

 

Tufteparken
Tufteparken er en utendørs treningspark som består av apparater tilpasset alle, slik at alle får utføre øvelser uavhengig av treningsbakgrunn. Denne parken kan være et godt alternativ for studenter som lever på et stramt budsjett. Eksempelvis kan du fryse medlemskapet under varmere sesonger, og heller trene gratis utendørs.

 

Idrett for studenter


Alternativt for deg som foretrekker å drive med idrett fremfor trening ved et treningsstudio, så finnes det mange studentorganisasjoner innen idrett, som studenter kan melde seg på.

 

Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI) er den største idrettsklubben for studenter i Oslo, som tilbyr ulike idrett. De tilbyr blant annet håndball, basketball, fotball med mer.


 

Ellers er det mange høyskoler og universiteter i landet som har egne studentorganisasjoner som tilbyr ulike idretter.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet