(StudentTorget.no):

Sommerferien nærmer seg, og hvis du har tenkt til å skaffe deg sommerjobb det er på tide starte letingen. Mange studenter ender ofte opp med å jobbe som servitør, kassadame eller andre tradisjonelle sommerjobber.

Dette er typiske jobber det finnes mange av, og derfor er det mange som ender opp med å gjøre det samme sommer etter sommer. Hvis du er klar for en forandring finnes det alltid alternativer. 

Hvis du har tilnærmet morsmålskompetanse i to språk eller mer, kan det hende at du får jobb som tolk eller oversetter hos Noricom Øst på Hamar. Du vil da være ansatt som frilanser, og blir tilgjengelig for åtte kontorer på landsbasis hvor alle kan sende deg forespørsel om enten telefontolking eller oppmøte. Dette gir deg fleksibilitet til å styre arbeidstid og -mengde etter hva som passer i forhold til ferieplanene dine.

De mest ettersøkte språkene er: Somali, Tigrinja og Amharisk, Kurdisk (alle dialekter) Arabisk, Burmesisk, Karen, Chin, Tedim fra Burma, Dari og Pashto, Farsi, Swahili, Kinyarwanda, Russisk, Tsjetsjensk og Thai. 


 

Hundepasser - noe for deg?

 
I Halden Arbeiderblad annonseres det etter en hundepasser på Kråkerøy i Fredrikstad. Det forklares at blandingshunden Carisma trenger mat, kjærlighet og en luftetur tre ganger om dagen. Dette dreier seg om en periode på 7 uker fra 25. juni til 13. august.
 
Så hvis du er like selskapssyk som Carisma, og uansett skal oppholde deg i området i sommer, kan dette være en grei jobb for deg. I annonsen står det pris: 3000, men vi får anta at dette dreier seg om betaling, og at hun ikke alternativt kunne tenke seg å selge bikkja.

Dagligvarekjeden Spar ser ut til å ha funnet drømmejobben for deg som kunne tenke deg å feriere gratis i fire måneder. I annonsen «Sommerjobb som heldiggris» søker de etter noen som er villige til å ta seg bryet med å reise i Afrika, Australia, Asia og Europa med alle utgifter og lommepenger dekket.

Oppgavene du skal ha underveis er å blogge, filme og fotografere fra reisene dine. Under «Valgfrie arbeidsoppgaver» nevnes blant annet: Ligge på en solseng, slappe av, dra på båtturer, spise på restauranter, surfe, fiske, feste, danse, hoppe i strikk, se de syv underverker, stå på vannski, leie cabriolet, seile, hoppe i fallskjerm, gå i sandaler, hilse på løver, padle Nilen og slappe av under en parasoll. 

 

LES OGSÅ: DINE RETTIGHETER I SOMMERJOBBEN