(StudentTorget.no):

– Dette har knapt nok gått opp for meg, fortalte Børge Nyborg til StudentTorget etter at konsernsjef i Adecco, Anders Øwre-Johnsen, annonserte Børge Nyborg (25) fra Bærum, som vinner av Norges råeste sommerjobb. 

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt! Jeg har brent for denne muligheten og gjort alt jeg kan i alle intervjurunder. Å se engasjementet til de rundt meg som har stemt meg frem til finalen har vært veldig spesielt og veldig smigrende, sier den ferske konsernsjefen. 
 
I en måned får Nyborg hovedansvaret for Norges største rekrutterings- og bemanningsselskap med en omsetning på over 3,5 milliarder. Lønnen er på svimlende 100.000 kroner. 

DEN VANSKELIGE SAMTALEN: Første oppgave var en fiktiv regiondirektør som slet med resultatene.
 
Nyborg og de andre finalistene fikk to praktiske oppgaver de skulle løse foran publikum etter en kort forberedelsestid. Første oppgave var en samtale med en fiktiv regiondirektør som slet med resultatene, og deretter en gruppeoppgave der de skulle diskutere lokasjon for et mulig nytt Adecco-kontor. 
 
- Til tross for noen kontroversielle uttalelser, var Nyborg den kandidaten som fremstod tydelig og klar som leder, forteller Øwre-Johnsen.
 
– Man skal jobbe for å skape en flott arbeidsplass, men man må også være tydelig. Tydelig på å formidle hva som kreves og hva som er sjefens ansvar og hva som er ditt ansvar. Der utmerket Børge seg i forhold til de andre, sier han videre. 

JURYEN: Bestod av konsernsjefen i Adecco, Anders Øwre-Johnsen, direktør for Adecco Search & Select, Guri Larsen, kommentator og seniorrådgiver i PR-byrået Burston-Marsteller, Elin Ørjasæter, HR-direktør i Leger Uten Grenser, Gyda U. Bugge og vinneren av Konsernsjefen 2011, Kine Stirler Alm.

 

Unik mulighet

 
Til daglig tar Børge Nyborg en «double degree»
ved Copenhagen Business School. På to år skal han fullføre to mastergrader. Alt tilsier at Nyborg har mer enn nok å gjøre, men da han så stillingsannonsen til Adecco kunne kan ikke la sjansen gå forbi. 
 
– Det var en unik muligheten for å få ledererfaring fra en reell bedrift. Å få leder ansvar så tidlig er en mulighet som man sjeldent opplever og som noen aldri vil oppleve å få. Ettersom jeg følte meg kvalifisert for jobben, måtte jeg søke.
 
– Hva var det vanskeligste du opplevde på finaledagen?
 
– Det vanskeligste var den første samtalen. Jeg var i etterkant kanskje litt redd for at jeg hadde fremstått som litt hard og som jeg forstod på de andre deltakerne var jeg hardere i samtalen enn dem. Samtidig følte jeg at det var på sin plass. Jeg mener at en leder skal gi ros der det fortjenes og ris der det trengs. 

ETABLERING AV NYTT KONTOR: I den siste oppgaven skulle kandidatene diskutere lokasjonen av et nytt Adecco-kontor.
 
 

Målbevisst og ambisiøs

 
Anders Øwre-Johnsen beskriver vinneren Børge Nyborg som målbevisst, ambisiøs, med høy arbeidskapasitet og som en tydelig leder. 
 
Verdien av opplevelsen Nyborg nå har fått kan nesten ikke måles, men Øwre-Johnsen forteller at det er en unik mulighet vinneren har fått.
 
Konsernsjefjobben er preget av en hverdag med mange

FINALISTENE: Fem spente finalister, f.v: Roar Nyerrød, Børge Nyborg, Live Melhuus, Andre Sebastian Wærnes-Vold og Linn Martine S. Bjørseth.
ulike oppgaver som er krevende og spennende. For Nyborg er dette en mulighet for å bli bedre kjent med hva konsernsjefstillingen innebærer.
 
– Børge Nyborg får en best mulig opplevelse hvis han får lov å være med å oppleve hvordan det er å være konsernsjef. Han skal ha noe tid helt for seg selv, kjøre en del møter og prosesser i mine sko. Han kommer også til å være med meg på alt annet som jeg driver på med, sier Øwre-Johnsen. 
 
- Hvis du hadde vært student i dag, og en slik mulighet hadde dukket opp, hadde du søk da?
 
– Jeg hadde nok søkt om det var en slik jobbmulighet da jeg var student. Jeg vet ikke om jeg hadde vunnet, det er langt fra sikkert, men jeg hadde prøvd. Det er en spennende og interessant jobb, og så er det veldig godt betalt, avslutter Øwre-Johnsen.