(StudentTorget.no):

Elkjøp lyste denne våren ut to stillinger med beskrivelsen «Årets feteste sommerjobb». Blant de mange søkerne var det de to produktutvikling og produksjonsstudentene fra NTNU, Tord Overå og Tobias Martinsen, som til slutt kapret de ettertraktede sommerjobbene som går ut på å teste ut det nyeste innen elektroniske duppeditter.

- Vi skal teste produkter for Elkjøp hele sommeren, og deretter anmelde produktene i form av filmer og artikler som vi legger ut på elkjop.no, og Elkjøp sin Facebook side, forteller Tord og Tobias. 


Stor frihet 

NTNU-studentene mener noe av det beste med jobben er at de ikke trenger å sitte inne på et kontor hele sommeren.

- Vi har stor frihet og kan gjøre jobben hvor vi vil. Hvis vi vil teste høyttalere eller andre ting på stranda, så kan vi det, forklarer guttene.

De to produktutvikling og produksjonsstudentene synes det er helt topp å få betalt for å bruke sommeren på å teste ut PC-er, TV-er, mobiltelefoner og iskremmaskiner, kort sagt alle de nyeste produktene Elkjøp har å by på. De gleder seg særlig til å teste ut nettbrettene.

- Det kommer til å bli fett! sier de to studentene. 


LES OGSÅ: Husk å sjekke arbeidskontrakten 
 

Tøff konkurranse

Konkurransen om å bli Elkjøps produkttestere for sommeren var tøff. Flere hundre meldte sin interesse, og av disse ble kun 15 til 20 kandidater kalt inn til jobbintervju/audition. 

- Hvordan klarte dere å skille dere ut i søkermengden? 

- Vi skrev en god søknad, og på jobbintervjuet prøvde vi begge å vise hva vi kunne tilføre Elkjøp, og jobben, forteller de to heldige studentene, og legger til:

- Tror vi fikk jobben fordi Elkjøp skjønte at de kunne stole på oss til å utføre en tilfredsstillende jobb på egenhånd, uten for mye input fra dem.