(StudentTorget.no):

De hotteste sommerjobbene har søknadsfrist allerede nå, og det forventes kø av jobbsøkere som ønsker relevant erfaring i ferien.

- Ifjor hadde 250 studenter søkt på i alt seks Summer Internships da fristen vår gikk ut. Jeg tviler på om konkurransen blir lettere i år.
 
Det sier rekrutteringsansvarlig Helene Sillerud Cappelen i Deloitte til Dagens Næringsliv. Deres søknadsfrist er 14. oktober, og kun tre dager senere har også de andre store revisjons- og rågivningsselskapene PricewaterhouseCoopers (PwC), Ernst & Young og Accenture søknadsfrist.
De søker alle den ideelle kandidat til internship-ene de tilbyr, og ser etter studenter som har ett eller to år igjen av studiene, toppkarakterer, gode egenskaper og er supermotiverte.

- Det er så mange dyktige søkere til disse internship-ene at det er utfordrende å plukke ut de aller beste, sier Sillerud Cappelen til avisen.

Her finner du internshipsene

 

 
Hard og målrettet jobbing 

Årets seks studenter hos Deloitte har alle fått jobbtilbud etter å ha gjennomført deres "Summer Internship"-program.


- Summer Internships er en god måte å få prøve seg i arbeidslivet og jobbe med aktuelle klienter på, og det er mange om beinet. Så har også de som har nådd helt opp og vært med på sommerprogrammet vårt fått tilbud om fast jobb når sommeren går mot slutten. Dette er et resultat av hard og målrettet jobbing fra studentenes side, og en vellykket rekrutteringsprosess for vår del, sier Sillerud Cappelen.

Hun mener det er viktig for rekrutteringen at bedriften deltar på karrieredagene rundt om på de forskjellige universitetene og høgskolene.

- Det er viktig å profilere oss gjennom disse karrieredagene, for her får vi møtt et bredere studentsegment enn vi gjør ellers.

LES OGSÅ: Norges råeste sommerjobb - Børge fikk sommerjobb som konsernsjef i Adecco

Slik får du mest ut av karrieredagen


 
Rekrutteringsiveren tilbake

Denne uken er det karrieredagene i Bergen som står i fokus - med karrieredager både i Grieghallen og på NHH.

Etter en litt laber periode, har Hanne Kristiansen, leder for Springbrettet – Bergensstudentenes karriereutvalg, inntrykk av at viljen til å rekruttere arbeidstakere er tilbake.

- Ifjor merket vi en nedgang, men i år måtte vi faktisk stanse bookingen og har nå hele 86 deltakende bedrifter. 16 av dem er nye, sier hun.


- Flere bedrifter valgte ifjor å droppe arrangementet, og mange av dem la ikke skjul på at de skulle spare kostnader. Dermed kom rekruttering lenger ned på prioriteringslisten deres. Men nå er optimismen tydeligvis tilbake, sier Kristiansen til avisen.

Kilde: Dagens Næringsliv