(StudentTorget.no):

Både bemanningsbyråene og jobbstillingsdatabasene kan melde om ledige sommerjobber. Flest innenfor helsesektor, salg og markedsføring og transport, logistikk og lager.

Denne våren kan Finn.no vise til 4.078 sommerjobber, hvilket er 25 prosent flere enn fjoråret. Fremdeles ligger det 1950 ledige sommerjobber ute i deres database.

Statistikk viser at «sommerjobb» er det mest populære søkeordet på Finn.no siden februar. De mest vanlige utlysningene er butikk- og lagermedarbeider, resepsjonist, jobb på sykehjem og kantineansatt. I april og mai er det søkt henholdsvis 88.779 og 63.773 ganger etter «sommerjobb».

Direktør i FINN jobb, Eirik Bache-Wiig, forteller til Dine Penger at det ikke er for sent å søke sommerjobb, selv om kremjobbene kanskje er tatt.

- Det er fremdeles en del å velge mellom, og det kommer inn nye stillinger hver dag. De mest attraktive stillingene, for eksempel som trainee, er imidlertid stort sett besatt nå, sier Bache-Wiig.

Han råder de jobbsøkende å ikke være for kresne. Det å jobbe i sommer vil stort sett uansett være et pluss på CV-en.


- Det viser at man har stå-på-vilje, og teller positivt når man skal ut i arbeidslivet for fullt, mener Bache-Wiig.

LES OGSÅ: SLIK FÅR DU SOMMERJOBB I SISTE LITEN

 

Økning i flere sektorer

Bemanningsbyrået Manpower har også merket en økning i antall sommeroppdrag i databasen.
 

- Hos oss er de ledige oppdragene innen lager, logistikk, økonomi, regnskap og administrasjon, sier Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower til Dine Penger.

Han kan fortelle om stor pågang av sommerjobbsøkere, selv om ikke alle er like aktuelle.

- Mange er ganske selektive og vil velge på øverste hylle. Det kan lønne seg å sette jobben foran ferien. Kommer du med feriekrav i tillegg til ønske om sommerjobb, stiller du gjerne bakerst i køen, sier Weider.

Hos NAV er det i sektoren helse, pleie og omsorg det tilbys flest sommerjobber. Andre ledige sommerjobber finner man i bransjen «reiseliv og transport», og «serviceyrker og annet arbeid».

Seniorrådgiver i NAV, Åste Dahle Sundet, oppfordrer de sommerjobbsøkende å bruke fantasien.

- Mange sommerjobber blir ikke utlyst, men går gjennom familie, venner og bekjente, sier hun til Dine Penger.


Hun tror det reelle tallet på sommerjobber er høyere enn det statistikken viser.

- Utfra tallene over de jobbene som faktisk er registrert hos oss, ser det ut som om tilgangen på feriejobber i år er nokså lik den i fjor. Men det gjenstår å se hvordan utviklingen blir i mai, sier Sundet.