(StudentTorget.no):

Lasse Skovbjerg Pedersen (24) bestemte seg for å reise til Nicaragua for å studere flerkulturell pedagogikk. 
 
- På antropologistudiet i Århus er det veldig vanlig å reise med Kulturstudier. Alle kjenner noen som har reist med dem, og nesten alle anbefaler det. Mine spanskkunnskaper og interesse for regionen gjorde at jeg raskt ble interessert i Latin-Amerika, og siden jeg var veldig engasjert i pedagogikk, var det ikke så vanskelig å velge Nicaragua. 
 
 

Tid til hengekøyen, men ingen badeferie

 
- Vi bor på et flott hotell med fine verter og hyggelig stemning. Selv om en typisk dag for meg er fylt godt opp med undervisning, fotball og frivillig arbeid, så er det allikevel tid til å ligge i hengekøyen eller spille biljard. Jeg har gått på folkehøyskole i Danmark, og studentmiljøet i León minner en del om det. Vi er om lag 70 studenter fordelt på to fag, så jeg begynner etter hvert å kjenne de fleste.
 
Hvordan var søknadsprosessen og undervisningen?

- Jeg måtte gjennom noen godkjennelsesprosesser på mitt universitet i Århus for å få støtte fra SU (Danmarks svar på Lånekassen), men ellers var søknadsprosessen forholdsvis grei.

 

INGEN BADEFERIE: Lasse sier man ikke kan forvente seg en badeferie. Men litt tid til å slappe av er det alikevel.

- Selve undervisningen har vært en positiv overraskelse. Man kan merke at Kulturstudier har lang erfaring med å arrangere studier i León, og blandingen av forelesninger, seminarer og praksisperioden fungerer veldig bra. Det er tid til å kose seg og slappe av i León, men det er ingen grunn til å tro at man har meldt seg på en badeferie. På begge studiene er det krav til studiepresentasjoner, forelesninger og faglig engasjement.
 
 

Vanskelig å være utilfreds 

 
Lasse kan ikke klage på prisnivået. 
 
- Så snart man hadde betalt flybilletten var resten "peanuts". Alt etter hvor lokalt man spiser, kan prisen variere, men jeg betaler vel gjennomsnittlig 30-40 kroner når jeg spiser på restaurant. Taxi koster 5 kroner og det samme gjør en øl på bar, så det er vanskelig å være utilfreds.
 
- Kulturstudier har også arrangert mitt hostelopphold med frokost og lunsj inkludert, som koster meg 5000 kroner for 3 måneder. Hvis man ønsker å bo mer privat, kan man velge å selv stå for kost og losji.
 

LES OGSÅ: Vi besøkte de utenlandske skolene på utdanningsmessen

 

 

VEKK FRA NORDMENNENE: Lasse arbeider frivillig for å bli litt bedre integrert i samfunnet.

 

Prøver å komme seg vekk fra nordmennene 

 
Hva gjør man på fritiden i Nicaragua? 
 
- León har mange fritidstilbud. Det er selvfølgelig mange som danser salsa, og så er det ofte et eller annet arrangement på kvelden. Jeg har selv blitt med på et lokalt fotballag og jobber frivillig to ganger i uken, for å forsøke å bli litt integrert i samfunnet. Og for komme meg vekk fra alle nordmennene, smiler Lasse.

- Nicaragua er en uslipt diamant å utforske. I helgene drar vi ofte på eventyr til store vulkaner, jungler, mangroveskoger, fjell og strender.

Han legger til at livet er annerledes i Léon.

- Livet er så enkelt i Nicaragua. Man skal virkelig lete lenge etter alvorlige bekymringer, og det er virkelig fint å venne seg til det litt mer avslappede forholdet til tid og andre mennesker.
 

Flere gutter

 

Vi spurte Lasse om han hadde noe å klage på, eller noen tips.

- For å være ærlig så er det virkelig vanskelig å finne noe å klage over! Vi kunne kanskje trenge litt flere gutter på studiet.

- Det har hjulpet meg masse å kunne litt spansk fra før. Så hvis man ikke allerede kan spansk, vil jeg virkelig anbefale å ta et forkurs eller på andre få inn litt spanskkunnskaper før man reiser av gårde.