Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Jeg googlet "studier i utlandet", og fant at Kulturstudier hadde et veldig godt tilbud.

 

Utveksling til Nicaragua

Navn: Marte Gravem Isaksen

Alder: 20 år

Studie: Spansk og Latinamerika-studier, Kulturstudier

Studiested: León, Nicaragua

 

Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Latin-Amerika og til å lære spansk, dermed passet dette meg godt.

Jeg visste såvidt hvor Nicaragua var før jeg dro hit, men nå har jeg stålkontroll.

Nicaragua er et nydelig land som har markedsført seg alt for lite, og dermed er det ikke så mye turister her.

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet? 

Skolen her er studiesenteret vårt på stranden. Der holder vi til ca. tre dager i uken, og utenom det, bruker vi forelesningssaler rundt i León.

Studiesenteret vårt på stranden er veldig fint – god mat, hyggelige ansatte, flotte badevakter, hengekøyer og god plass til å studere.

Studentmiljøet blant de norske studentene er også veldig godt, vi bor på to forskjellige hus her i León, hvor vi egentlig bor ganske tett. Jeg kom hit alene, og det gjorde mange andre og – ellers er det både flere kjærestepar og vennegjenger her. Vi har det veldig hyggelig, og man finner på ting hele tiden.

I tillegg, har vi også et utvekslingsopplegg med engelskstudentene ved det lokale universitet, UNAN, som er veldig lærerikt og hyggelig.


 

Fortell litt om studiet og undervisningen

Forelesningene er delt i to.

Vi har forelesninger med en norsk foreleser om spansk grammatikk, i byen, to dager i uka, og tre ganger i uka, har vi tre dobbelttimer på stranden, med nicaraguanske lærere i små grupper. På stranden, snakker og øver vi på spansken vår, og i byen lærer vi grammatikken – veldig greit!

I latinamerika-studiene, har vi som tar spansk innføring med norske forelesere, i tillegg til at vi jobber i små studiegrupper. De som tar spansk 1 har, i tillegg, undervisning av lokale forelesere på spansk i latinamerika-studiene.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Veldig enkel.

Bare å sende en enkel søknad her.

 

Hvordan er prisnivået der?

Utrolig billig – jeg kan leve veldig godt på 100 NOK om dagen. Da kan jeg gå ut å spise middag, ta en øl til maten, gå en tur på konsert/kino, ta taxi og kjøpe litt snop.

En vanlig øl koster 7 NOK ute på byen. En drink koster nesten 10 NOK, en dyr middag på fin restaurant er 50 NOK og taxien koster 4 NOK.

 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Jeg leier ikke bolig, men bor på hostellet sammen med de andre fra kulturstudier – det er inkludert i studieavgiften til Kulturstudier.


 

Hva gjør man i fritiden?

Jeg går på salsakurs, går på konserter, går på kino, møter studentvennene mine fra det lokale universitetet.

Vi går mye ut og spiser, det blir litt mye festing – men også mye studering. Kulturstudier er ganske seriøst, og ikke noen feriekoloni.

Ellers er det ganske mange som reiser mye.

 

Hva synes du er det beste med å studere der?

Det er veldig mange gode ting, men utelivet skiller seg ut, fordi det er så forskjellig fra Norge, med blant annet dansing i alle former.

Ellers, er lokalbefolkningen veldig hyggelig, jeg har veldig hyggelige studiekamerater, samt veldig hyggelige ansatte hos Kulturstudier.

Dessuten, er det deilig til å ha råd til å gå på kafé, reise og å gå på restaurant.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Nicaragua?

Varmen er kanskje det mest utfordrende. Det tar litt tid å tilpasse seg, og det er vanskelig å konsentrere seg i varmen.

Heldigvis, finnes det gode steder med aircondition, hvor man kan studere.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Nicaragua?

Gjør det! Ta med lite klær og ting, og bare reis avgårde.

Det går også an å studere ved det vanlige universitetet her, men hvis du vil ha et deilig halvårs/årsprogram, så søk hos Kulturstudier.

 

Om Kulturstudier

Kulturstudier tilbyr studier innen samfunnsvitenskap og humaniora ved sine studiesentre i Argentina, Costa Rica, Ghana, Nepal og Vietnam.

Studiene tilbys i samarbeid med lokale universiteter og norske høgskoler.

Lær mer om Kulturstudier her.