T aiwan er en øystat i Øst-Asia, som ligger øst for Kina og nordøst for Filipinene.

Landet har en blomstrende økonomi, høyteknologiske industri, livlig kultur, og høy levestandard.

De lager mat som fryder sansene, med en unik blend av kinesisk og japansk tradisjon. Mest kjent er deres street food, solgt via utallige matboder, som frister med stekt ris, dumplings, kjøttboller, og annet snadder.

Landet har en rik historie, og har vært selvstyrt siden 1949. Men dets status som en selvstendig stat er sett på, av noen land, som kontroversiell, ettersom Kina mener de er en del av sitt territorium.

 

Taiwan

Hovedstad: Taipei

Totalt Innbyggertall: Omtrent 23 millioner

Areal: Omtrent 36 000 km²

Offisielt språk: Kinesisk (Mandarin)

Statsform: Demokratisk republikk

Valuta: Taiwan-dollar (TWD)

 

 

Utdanning og universiteter

På grunn av Taiwans livlige kultur og vennlige befolkning, vil utvekslingsstudenter få en fantastisk opplevelse mens de bor og studerer her. Som et land med en rik historie og kultur, huser de en rekke interessante turistattraksjoner, inkludert gamle tempelkomplekser, nattmarkeder, og vakre natur.

Taiwan er også et attraktivt studiested grunnet landets høyteknologiske industri, noe som gjør det til et ideelt sted å studere ingeniørfag eller teknologi.

I tillegg, er de et senter for forskning, spesielt innen informasjonsteknologi og bioteknologi.

Landet har en rekke berømte universiteter:


 

National Taiwan University (NTU)

Taiwans eldste og mest prestisjetunge universitet, byr på strenge akademiske standarder og solide forskningsprogrammer.

 

National Tsing Hua University (NTHU)

Særskilt kjent for sine ingeniør- og naturvitenskapsprogrammer.

 

National Cheng Kung University (NCKU)

Tilbyr velutviklede ingeniør- og teknologiprogrammer, i tillegg til å være et av Taiwans mest anerkjente universiteter innen økonomisk og sosial vitenskap.

 

National Chiao Tung University (NCTU)

Har flere innovative forskningsprogrammer innen informasjonsteknologi og elektroteknikk. Har også en sterk akademisk profil innen ingeniørfag og naturvitenskap.

 

National Yang Ming University (NYMU)

Et av de ledende universitetene innen bioteknologi og medisin, kjent for sine utmerkede helsevitenskapsprogrammer.

 

 

Søkeprosess

Du må undersøke om skolen din har en utvekslingsavtale med Taiwan, eller om du må søke om studieplass direkte til universitetet. Søknadsskjema finner du vanligvis på nettsidene deres, men i noen tilfeller må du kontakte dem og få det tilsendt.

Når du søker studieplass kan du bli bedt om å ta en språktest, samt levere et motivasjonsbrev, et anbefalingsbrev, et essay og selvfølgelig vitnemål.

Om du skal studere på engelsk kan du ta en IELTS- eller TOELF-test.

Noen studiesteder vil også be om en økonomisk garanti. Får du støtte fra Lånekassen, kan du få dette av dem.

 

 

Nyttige linker

Finne studier i Taiwan:

Studievalg.no

 

Påmelding til språktester:

TOELF-test

IELTS-test

 

Andre nyttige linker:

Numbeo

NOKUT

Lånekassen

 

 

Prisnivå

Leieprisene for en sentral enkeltmannsleilighet kan være opptil 2-3 ganger billigere i Taiwan.

Offentlig transport er billig og effektiv, pluss landet har en rekke billige underholdningsmuligheter, som kinoer, nattklubber og restauranter.

 

 

På gjennomreise

Taiwan ligger i et subtropisk område. Landet har et varmt og fuktig klima, med regntid mellom juni og september. Temperaturer kan variere fra 25-30 grader om sommeren, til 15-20 grader om vinteren.

Staten har et velutviklet transportsystem, inkludert et effektivt jernbane- og bussnettverk. Taxier og Ubers er også tilgjengelige, men prisene variere avhengig av tiden på døgnet og trafikkforholdene.

Selve veiforholdene i landet er generelt gode, men du bør være oppmerksom på at noen av de høyere fjellveiene kan være smale og utfordrende å kjøre på.

Hovedstaden, Taipei, er en av de største byene i landet. Byen er kjent for sitt pulserende natteliv, skyskrapere, tempel, og en blanding av moderne og tradisjonell kultur. Taipei 101, en av verdens høyeste bygninger bygd av plast, er en av byens mest kjente landemerker.

Taichung er en viktig kommersiell og kulturby, kjent for sin livlige atmosfære, shoppingområder, og en rekke parker og hager. Byen er også hjem til National Museum of Natural Science og Taichung Park.

Tainan er en av de eldste byene i landet. Byen har en lange historie, vakre tempel, og flere tradisjonelle matkulturer. I regionen rundt byen, finnes en rekke nasjonale parker og naturreservater.

Taoyuan er en viktig industriby, kjent for sin luftfartsindustri og store flyplass, Taoyuan International Airport. Byen har også en rekke parker og grøntområder, inkludert Taoyuan World Garden og Guishan Island Park.