Dersom du har planer om å skaffe deg sommerjobb, kan det vært lurt å søke allerede nå. I dag er det hundrevis av stillingsannonser for sommervikarer hos KarriereStart.no.

Thor Bendik Weider i bemanningsbyrået Manpower forteller i et intervju hos Dine Penger at de har mange stillingsannonser for sommerjobber. Her er det flest innenfor helse og transport.

 

Tips til sommerjobben
  • Finn ut hva som er viktigst. Tjene mest mulig, relevant erfaring eller foten innenfor en bedrift du ønsker å jobbe i?

  • Fyll ut CV-en skikkelig. Tenk på hvilken kompetanse du har som er omsettelig i en jobb.

  • Gi sommerjobben førsteprioritet. Få jobb først. Planlegg sommerferien etterpå.

  • Vær fleksibel. Det er mange muligheter i ulike jobber - utnytt disse.

  • All erfaring er verdifull. Gode attester og jobberfaring er gull for CV-en.

  • Sørg for arbeidskontrakt og ordnede forhold.

    Kilde: Manpower.no

 

– Vær tidlig ute, da øker du sjansene for å få jobb, sier konserndirektøren.
 
Han anbefaler de som ønsker en sommerjobb om å registrere CV, gjøre deg flid, samt å være flink til å oppdatere.
 
– En sommerjobb er en god mulighet til å skaffe seg verdifull erfaring, i tillegg til å tjene penger. Sommerjobben kan være en døråpner til arbeidslivet, sier Weider til Dine Penger.

 

Bruk nettverket ditt

Odd-Petter Fylling, karriereveileder i To Be Academy, har tidligere anbefalt StudentTorgets lesere å ta direkte kontakt med de bedriftene man kan tenke seg å jobbe for.
 
– Finn ut hvilken bransje du vil jobbe i, og ta direkte kontakt med aktuelle bedrifter. Når du vet hvilken bransje du vil jobbe i, kan du søke opp aktuelle bedrifter på nettet, og sjekke om de mottar åpne søknader.

Finner du ikke noe, kan du ringe til personalavdelingen og fortelle at du gjerne kan tenke deg å jobbe der, og spørre om de tar imot søknader, sier Fylling.

 
Før du tar kontakt med aktuelle bedrifter bør du imidlertid tenke over om du kjenner noen som kan hjelpe deg på veien.
 
– Kanskje kjenner du noen som kjenner noen, eller vet om noen som jobber i den bransjen du kan tenke deg å jobbe i. Dersom du vet hva du vil, er det også enklere for andre å hjelpe deg. Snakk med alle du møter om at du ser etter en jobb. Plutselig er det noen som vet om noe, sier Fylling.
 
Han trekker også frem sosiale medier som en mulighet.
 
– Skriv på Facebook at du er ute etter jobb, og spør om det er noen som vet om noen som trenger folk. Facebook er mest for egne nettverk, skal du nå bedrifter og rekrutteringsbyrå er det bedre å bruke LinkedIn. Der er det viktig at legger ut riktig søkeord, slik at de som er ute etter akkurat det du tilbyr kan finne deg.
 
Fylling legger også vekt på at du må være klar på hva du ønsker, slik at det blir enklere for andre å vite hva du skal hjelpe deg med.