(StudentTorget.no):

Når man skal prøve seg på arbeidsmarkedet som nyutdannet med en fersk grad i hånden, er det alltid en stor fordel å kunne vise til relevant arbeidserfaring fra studietiden. Derfor er det også stor rift om de utlyste sommerjobbene som er mest relevante for studenter. 
 
Karriererådgiver Bjørn K. Svendsen hos Karriereservice ved Handelshøyskolen BI i Oslo forteller at det kan være få slike sommerjobber som utlyses, siden dette er en stille tid for mange bedrifter. 
 
- Det er greit å være oppmerksom på at det er nok mulige arbeidsgivere som gjerne ønsker en eller flere studenter som ansatt, men har det veldig stille om sommeren. Sånn at bedriftens mulighet til å gi deg oppgaver og oppfølging, kan ofte være veldig redusert i løpet av sommeren. En annen mulighet om man har funnet en interessant arbeidsgiver, er å se på om den kan brukes til prosjekter eller annen deltidsjobb, sier han til BIs studentavis Inside.
 
Svendsen mener studenter trenger ikke å være så kresne på relevant jobb. Han oppfordrer også til å søke på jobber som ikke nødvendigvis er direkte relevant til studiene, siden andre sommerjobber uansett gir merverdi i karriere- og CV-sammenheng. 
 
Hvis man skal søke om sommerjobber der det ikke er utlyst en ledig stilling, anbefaler karriererådgiveren å sende ut åpne søknader eller å ta direkte kontakt med arbeidsgiver. Det er derimot viktig å unngå for generelle søknader.
 
- Vi tror lite på det vi kaller for teppebombing, der du sender en søknad til 100 arbeidsgivere og sier «Hei, jeg er BI-student og på jakt etter sommerjobb». Direkte jobbsøking fungerer best hvis den du søker til får en opplevelse av at du har brukt tid på å kun ta kontakt med akkurat den bedriften. Så gjør litt research og finne litt ut om de først, i tillegg til å finne ut hvem som er den rette personen å ta kontakt med, sier Svendsen til Inside.
 

Klikk her for å finne ledige sommerjobber

Klikk her for å se alle internships i Norge

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: