(StudentTorget.no):

Dette er syvende året at Adecco er på jakt etter Norges største ledertalent som får sommerjobben som konsernsjef. I august skal Håkon Halvorsen Wik (24) være øverste leder for 5000 ansatte, med en lønn på 100.000.

 

Håkon kommer fra Haslum og tar en dobbel mastergrad i finansiell økonomi (NHH) og internasjonal strategi og ledelse (CEMS). Han har også et årsstudium i Psykologi ved NTNU.

 

- Håkon utmerket seg tidlig med en sterk analytiske evne, sier Konsernsjef i Adecco Torben Sneve. - I tillegg er han svært reflektert, og klarer å se helhet og sammenheng på en måte som er imponerende.

 

Tøffere prosess enn for de fleste toppledere

Gjennom prosessen har alle finalistene blitt grundig vurdert; – De har vært gjennom en tøff prosess som er grundigere enn mange ordinære topplederrekrutteringer, sier Konsernsjef i Adecco, Torben Sneve.

 

Prosessen ble avsluttet med et fulldags assessmentsenter foran publikum og jury. Den første oppgaven var en presentasjon om hvordan vi må forberede oss for fremtidens arbeidsmarked, denne oppgave fikk finalistene en uke i forveien. Oppgave 2 var en Kahoot-oppgave i plenum med spørsmål om Adecco, og oppgave 3 var en praktisk gruppeoppgave hvor de i team skulle bygge et høyest mulig tårn av lego. Juryen fikk sett hvordan kandidatene jobbet i team, hva slags rolle de tok og om de sammen klarte å løse oppgaven. Etter tre oppgaver utnevnte juryen topp 5, som fikk en etisk dilemma oppgave. Avslutningsvis skulle de gi hver sin appell.


 

Imponerer stort for sin unge alder

Til slutt var det altså Håkon som nådde helt til topps. Konsernsjef Torben Sneve sa at alle finalistene holdt et imponerende nivå: - Jeg var ikke i nærheten av å være på dette nivået på deres alder. Han sa at juryen var svært imponert over alle i topp 10, men til slutt hadde vektlagt hvem de tenkte best kunne komme inn og fungere som konsernsjef i en måned. - Han er tydelig og trygg, og imponerer stort med tanke på hvor ung han er.

 

- Jeg har hjertet i halsen, sier vinneren selv, Håkon Halvorsen Wik . - Jeg er veldig takknemlig for tilliten, og veldig ydmyk overfor de andre deltagerne, som jeg synes er minst like flinke. Jeg er veldig fornøyd med å ha klart å vise meg fra min beste side.

 

I juryen satt konsernsjef i Adecco, Torben Sneve, Administrerende direktør for Schneider Electric, Dagfinn Ringås, managing partner i Great Place to Work, Jannik Krohn Falck, direktør for Badenoch & Clark Leif Feiring og HR- direktør i Adecco Elham Binai.

 

Jakten på Norges største ledertalent

• 7500 tok ledertesten på konsernsjefen.no.
• 4000 deltok i søknadsprosessen og ble bedt om å sende inn søknadsbrev og CV.
• Basert på en helhetsvurdering fikk 500 en logisk resonneringstest.
• De 100 beste gikk vider til integritetstest og videointervju.
• Basert på en helhetsvurdering ble 20 valgt ut til personlighetstest og dybdeintervju.
• 10 finalister gikk videre til assessmentsenter, vinneren ble annonsert samme dagen.

(Kilde: Adecco)