For å få den best betalte, mest relevante og mest spennende sommerjobben, er du nok ute i seneste laget.

Sommerjobber bør søkes på i løpet av årets første måneder, men når alt kommer til alt gir alle sommerjobber verdifull erfaring og for å leve godt som student må penger tjenes. Og ledige sommerjobber finnes fortsatt.

 

Snakk med folk

De fleste får sommerjobben sin gjennom at de kjenner noen som kjenner noen. Hvis du tror du ikke kjenner noen tar du helt sikkert feil. Snakk med venner, foreldre og kjente og sett ut et rykte om at du trenger jobb i sommer, og sjansene for at noen kjenner noen er store.

Det er ikke bare du som er sent ute, mange arbeidsgivere er også sent ute med å skaffe vikarer for sommeren. Ring rundt til butikker og andre arbeidsplasser. Andelen av de som gidder å annonsere denne type stillinger er små.

 

Ledige stillinger på nett

Mange vikarbyråer utlyser sommerjobber på nettet. KarriereStart.no har for eksempel fortsatt mange ledige stillinger over hele landet.

Siden du er så sent ute har du ikke råd til å være kresen, så søk på alt! Butikker, restaurantbransjen og helsevesenet er de som alltid sliter mest med bemanning når sommeren nærmer seg. Som assistent trenger man nesten ingen tidligere erfaring, stort sett bare godt humør og arbeidsvilje.


 

Sommerjobb i utlandet

Flere og flere unge har fått opp øynene for det å skaffe seg sommerjobb i utlandet, og det er ingen tvil om at det både er spennende og tar seg godt ut på CV-en.

Man må selvsagt huske at Norge er et av landene med minst arbeidsledighet i Europa, så det er ikke lettere å få seg sommerjobb i utlandet, men man kan få mer igjen for det.

Organisasjonen IAESTE distribuerer relevante sommerjobber for norske studenter, og neste gang du skal søke sommerjobb er deres nettside vel verdt å sjekke ut.

Ordinær søknadsfrist for å melde sin interesse for sommerjobb i utlandet gikk 16. februar, men det finnes fremdeles spennende jobber innen arkitektur (Spania), data (India), kjemi (Østerriket og Australia), akvakultur (Irland), maskin (Slovenia) og miljø/bygg (Storbritania).

IAESTE oppfordrer til å søke fortløpende!

Lykke til i sommerjobbjakten!