(StudentTorget.no):

Fysisk arbeid og omsorg på topp

Manpowers undersøkelse om sommerjobber kartlegger hva som er de mest og minst populære sommerjobbene. Førsteplassen går til fysisk arbeid, mens omsorg kommer på nummer to.
En jobb ute i det fri kommer på tredjeplass. Mer enn to av tre ønsker altså å jobbe med noe fysisk eller ute i det fri, mens en av tre ønsker en omsorgsjobb. Færrest vil jobbe med økonomi eller innen hotell og restaurant.

De fleste bruker eget nettverk for å skaffe seg sommerjobb, mens internett og stillingsannonser kommer på andre og tredjeplass. Kun 18 prosent benytter seg av bemanningsbyrå.

- ”Vi ser av vår undersøkelsen at kun to av ti bruker bemanningsbyrå i jakten på sommerjobb. Det er overraskende ettersom vi har mange sommerjobber å tilby, i tillegg til god service og kanskje en enklere vei til både sommerjobben og det å få foten innenfor en bedrift man ønsker å jobbe i”, sier Ole Jan Rimstad, Direktør for Bemanning i Manpower.

Det er imidlertid aldri for sent å skaffe seg en sommerjobb. I fjor formidlet Manpower flere tusen sommerjobber i både juni og juli.

 

Sommerjobbtips

• Vær fleksibel og åpen. Det finnes mange muligheter.

• Finn ut hva som er viktigst. Er det å tjene penger, få relevant erfaring? Reise til et nytt sted / land å jobbe?

• Ikke vær redd for å ta kontakt med drømmearbeidsgiveren. Ofte oppdages nye behov i siste liten.

• Til alle nyutdannede: husk at sommerjobben ofte kan være inngangen til fastjobben.

• Sørg for arbeidskontrakt og ordnede forhold.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: