I fjor lanserte Siemens studentkonkurransen Smart Student Challenge, hvor studenter konkurrerer om å vinne et internship i Siemens.

Konseptet går ut på at studenter skal jobbe i grupper for å løse caser relatert til demografiske endringer, økt urbanisering, globalisering og klimaendringer, med fokus på det å gjøre fremtiden elektrisk. 

Blant årets 40 påmeldte studenter var det Team Green Lean fra NTNU som enstemmig ble kåret til vinnere av juryen. Laget består av de tre studentene Manu Joshi, Haakon Sverre Rønning og Linn Christin Haugen, som alle studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

De valgte en case relatert til sektor helse i Siemens, hvor målet var å se på hvordan teknologi kan gi Norge et førsteklasses helsevesen vi har råd til, både i dag og i fremtiden. 

De tre deltakerne på årets vinnerlag får alle et internship i Siemens med 30 000 kroner i lønn. 

– Vi ble veldig glade da vi hørte resultatet. Vi har vært spente på tilbakemeldingen på oppgaven helt siden vi leverte. Vi har jobbet hardt, så det var fantastisk å få positive tilbakemeldinger og vite at juryen var fornøyd med arbeidsinnsatsen vår.

– Gjennom Smart Student Challenge ble vi veldig motiverte for å bli bedre kjent med Siemens, og vi ser veldig frem til vårt internship til sommeren, sier teamansvarlig Manu Joshi i Team Green Lean i en pressemelding fra Siemens.

Per Otto Dyb, konsernsjef i Siemens, var blant jurymedlemmene som lot seg imponere over alle oppgavene som har blitt innlevert i årets konkurranse. 

– Det er gøy å se hvordan vår egen virksomhet kan bli inspirert av fremtidens ingeniører og deres syn på hvordan teknologi er med på å sikre at fremtiden er elektrisk. Det var en glede å få vinnerlaget på besøk her hos oss i Oslo for å presentere oppgaven sin, sier konsernsjefen.