I høst ansatte den norske FN-delegasjonen tre traineer for å hjelpe dem med sitt arbeide. En av disse er 26 år gamle Bjørn Klouman Bekken, som representerer Norge i forskjellige FN-møter.

– Det kan være slitsomt, men det er utrolig spennende å jobbe her, sier Bekken om å være trainee for delegasjonen som representerer Norge i FN.

Arbeidsdagene er lange, men er varierte og inspirerende. Bekken representerer Norge i 2. komité i FN. Det er der landene kommer sammen og tar opp utviklingsspørsmål.

Han sitter i møter, rapporterer tilbake til sine overordnende. I noen av møtene, er det Bekken som tar ordet om Norge ønsker å ytre sine meninger. Men Bekken blir sjelden sendt alene til de møtene som betyr mest for Norge. Der er det mer erfarne diplomater som tar jobben.

– Jeg kan bli litt nervøs når jeg må komme med et innspill, men det går bra. Norge tar ikke ordet i tide og utide, og de få gangene jeg sier noe er uttalelsene alltid klarert med overordnede. Det er ikke så mye rom for improvisasjon, sier Bekken.

Når dagens møter er over, har Bekken sittet konsentrer i nærmere seks timer. Men ennå er det mye som må gjøres. Han må tilbake til den norske FN-delegasjonen å skrive rapporter til overordnende som så sender rapportene til Utenriksdepartementet i Norge.

Halv ni på kvelden, over tolv timer etter at arbeidsdagen startet, kan Bekken forlate kontoret. Nok en slitsom, men spennende og utfordrende arbeidsdag går mot slutten.

Det står igjen et punkt på dagens program. Brasils delegasjon til FN arrangerer åpningen av en kunstutstilling i foajeen i FN-hovedkvarteret. Det betyr godt å drikke, kanapeer og masse mennesker.

Bekken møter de andre traineene ved baren og de koser seg med et par glass med den brasilianske drinken Caipirinha. Så er det tid for sosialisering med diplomater og andre FN-ansatte.

For traineene går jobb og fritid noen ganger hånd i hånd. Etter noen timer bærer det videre, da New York er byen som aldri sover, og når man bor på Manhattan er det dumt å ikke benytte seg av tilbudene.

Kilde: fn.no
Foto: FN-sambandet