(StudentTorget.no): 

Det koster nå i gjennomsnitt 7 360 kroner å leie en ettroms leilighet i Oslo. For en toroms må du ut med 10 650 kroner.

Dette er et rekordhøyt tall. Aldri tidligere har en så høy snittpris blitt registrert på en toroms leilighet i hovedstaden. Det er en oppgang på 3,8 prosent fra forrige måned og  fem prosent dyrere enn på samme tid i fjor. 

Leieprisene på ettromsleilighetene har gått ned med 9,6 prosent fra forrige måned, og 2,6 prosent nedgang fra samme tid i fjor viser utleieoversikten fra Utleiemegleren.

En treroms leilighet i Oslo koster i snitt 14 162 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 11,9 prosent. 

Press i boligmarkedet er en av årsakene til de høye prisene. 

- Det er fortsatt  press i utleiemarkedet og investorene nå kjøper boliger for utleie, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim.

Han forventer at prisene kommer til å øke framover og regner med at vi vil se nye prisrekorder i Oslo i månedene som kommer og at prisene vil se et toppunkt i august. 

 

LES OGSÅ: Dette må du tenke på når du skal kjøpe bolig for første gang 

 
 
Nedenfor kan du se prisene på leiemarkedet i andre byer i Norge. 
 

Trondheim:

I snitt kostet det 13 000 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i mars 2012, noe som er en oppgang på 2,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,4 prosent.

 
- Det er relativt få boliger til leie i Trondheim, samtidig som pågangen av leietager er stort. Vi merker allerede at studentene på banen, sier daglig leder for Utleiemegleren i Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

 

Stavanger:

I snitt kostet det 14 645 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mars 2012, dette er en oppgang på 1,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 24,2 prosent.

 
- Mars har vært preget av stor etterspørsel etter alle type objekter og relativt få tilgjengelig boliger. Dette har ført til gode leiepriser og høy omløpshastighet på ledige boliger. Med høy aktivitet i oljebransjen og knapphet på leieboliger, så tror vi dette vil fortsette utover våren og sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren i Stavanger, Eirik Hauge.
 
 

Romerike:

I snitt kostet det 11 358 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i mars 2012, dette er en oppgang på 9,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 13,8 prosent.

 

Bergen:

I snitt kostet det 11 772 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mars 2012, dette er en nedgang på 0,2 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 14,0 prosent.

 

Drammen:

 
Utleieprisene i Drammen er stabile.
 
- Utleieprisene for mars holder seg stabilt.  Det har samtidig vært en tendens med flere besøkende på visningene og økt interesse fra potensielle leietakere i mars i forhold til februar, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Drammen, Eivind Sveen.
 

LES OGSÅ: Mangler du egenkapital? Slik kan du få startlån