(StudentTorget.no): 

I forrige uke var oppvekststyret i Stavanger på besøk i Amsterdam. Representantene Atle Simonsen og Turid Haaland fra Frp besøkte containerlandsbyen Keetwonen studenthousing, og dro hjem med inspirasjon til å løse behovet for studentboliger i kommunen.
 
Nå vil de to ha opp 500 – 100 lignende boliger på universitetsområdet i Stavanger.
 
- Dette er de nest mest populære studentboligene i Amsterdam. Dette er rimelige og funksjonelle boliger på 25 kvadratmeter. De har eget bad, toalett, balkong og er bygget på studenters premisser, sier de to til aftenbladet.no
 
I dag er det 863 studenter som står i kø for å få studentbolig i Stavanger. 
 
 

Mange på venteliste

 
Simonsen forteller at en hybel på 20 kvadratmeter ligger på 6500 - 9000 kroner i måneden. Når studenter velger bort Stavanger som studiested fordi de ikke har råd til å studere her, mener han at problemet kan løses med containerboligene.
 
- I Amsterdam hadde de fått veldig mye for pengene. Det opplevdes absolutt ikke som en brakkelandsby, men heller et livlig boområde med parker og liv, sier Wiersholm.
 
Gratis tomt, slik som studentsamskipnadene får til sine boliger, er det eneste som står mellom en studentlandsby på Ullandhaug og fortsatt boligkrise, hevder Simonsen som har snakket med et stavangerfirma som står klar til å importere prosjektet til Norge. 
 
Prisene vil være konkurransedyktige med samskipnaden sine boliger, selv uten statsstøtte. En annen fordel med denne type boliger er at de kan flyttes dersom det skulle bli nødvendig.
 
- Nå kan universitetet låne bort en av sine tomter fram til den dagen Universitetet skal utvide. Da kan boligene flyttes til en nabotomt eller et annet sted, sier Wiersholm til aftenbladet.no.