(StudentTorget.no):

Private aktører håper på å ha et hybelskip på plass ved Vippetangen i Oslo i løpet av august. Her planlegges det å lage 70 hybler på mellom 10 og 15 kvm med en gjennomsnittspris på 5500 kroner i måneden. Skipet skal også blant annet inneholde lesesaler, restaurant og felles takterrasse. 
 
Bak prosjektet står Mads Bækkelund, kjent fra NRK-serien “Oppdrag Sognefjorden”, og eiendomsmegler Knut Christensen.
 
 

Byråden er positiv

 
Oslo kommune har vurdert en lignende plan tidligere. Da ble hybelskipet vraket av Oslo Havn fordi det var 12,5 meter for langt. Denne gangen har Bækkelund og Christensen funnet et skip på rundt 70 meter, noe som skal være innenfor kravene.
 
Bækkelund ser helst at skipet er på plass i løpet av august. Hvis det ikke lar seg gjøre, er initiativtagerne usikre på hva som skjer. Søknaden er sendt til Plan- og bygningsetaten, men de har ikke tatt stilling til saken enda. Oslo Havn har imidlertid gitt tommelen opp til de nye planene.  
 
En leieavtale med Fiskehallen er allerede i boks, og nå håper de at kommunen og Oslo-politikerne viser samarbeidsvilje.
 
- Vi synes dette er et veldig godt konsept. Det største problemet er politikerne i Oslo som i stedet for å si "dette fikser vi" leter etter unnskyldninger for ikke å gjøre noe, sier Christensen til Osloby.no.
 
Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) er på ferie, men uttaler at han synes ideen er god. Det er imidlertid en forutsetning at plasseringen passer inn med Oslo Havns planer og ikke går på bekostning av andre planer i området, sier byråden.
 
 

Ikke aktuelt for SiO

 
I fjor mottok SiO en forespørsel om å samarbeide om prosjektet, men dette ble avvist.
 
-  Vi har på prinsipielt grunnlag sagt at så lenge området i Oslo sentrum ved Vippetangen ser ut som det gjør, så ønsker vi ikke å stå som garantister for sikkerheten, sier Trond Bakke, direktør for studentboligene i SiO.
 
Han har ingen motforestillinger mot at studentene skal bo på en cruisebåt, eller mot sikkerheten på båten, men ønsker allikevel ikke å være delaktig i prosjektet.