Populære studentrabatter

Foto: Istockphoto

Studentbolig: Over 17 000 studenter i boligkø

Tema
Bolig

(StudentTorget.no):

 

Den 16. august 2019 står 10 176 studenter i kø for å få studentbolig, i følge tall fra Studentsamskipnadsrådet. Det er færre enn i begynnelsen av august, hvor hele 17 721 studenter stod uten studentbolig.

 

Flest studenter står uten bolig Oslo og Akershus, hvor 3528 studenter venter på å få utdelt studentbolig. Sist i køen står Molde hvor kun 172 studenter venter på å få bolig.

 

– Det er bra at færre nå står i kø, men regjeringen har et mål om at enda flere studenter enn i dag skal få tilbud om studentbolig. Da må studentsamskipnadene og kommunene få opp farten, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding fredag.

 

Regjeringen vil at det skal bygges flere studentboliger og hadde i 2019 satt av penger til å bygge flere boliger enn noen gang.

 

– Fra tidligere år vet vi heldigvis at de aller fleste studenter finner seg et sted å bo etterhvert. Folk flytter også på seg i løpet av semesteret, sier Nybø i pressemeldingen. 

 


LES OGSÅ: Dette bør du vite som leietaker 

 

Mange studenter må leie privat

Lederen for Norsk studentorganisasjon (NSO), Marte Øien, mener mangelen på studentbolig betyr at mange studenter må leie privat.

 

– Det er utfordrende at så mange studenter står uten en bolig bare to uker før studiestart. Jeg håper flere av de som står i kø får tilbud, men de må nok dessverre belage seg på å måtte prøve seg frem på det private markedet, sier leder av NSO Marte Øien, i en pressemelding

 

– Alt for få studenter i Norge har tilgang på studentbolig. Når så mange studenter fortsatt står i kø for å få bolig viser det at mange studenter ønsker å bo i studentbolig. I denne perioden bør studenter kunne bruke tiden sin på å bli kjent med studiet og studiebyen, ikke om å finne et sted å bo. 

I Studentkokeboka finner du mer enn 500 oppskrifter og mer enn 100 ukesmenyer for studenter. Inspirasjon, matglede og alt du trenger for å bli en ekte hybelchéf.

Gå til Studentkokeboka