(StudentTorget.no):

Omid Alexander Tabari (24) trodde at han hadde vært heldig og sikret seg en leilighet på Skøyen i Oslo for bare 8000 kroner i måneden. «Huseieren» viste seg derimot å være en svindler, og stakk av med hele depositumet på 24 000 kroner.  
 
Omid Alexander forteller til Nettavisen at han føler seg dum som lot seg lure, men håper hans dyrekjøpte erfaring kan bidra til at færre lures av kvinnen. 
 
- Jeg er i tillegg skuffet over at politiet henla saken etter to dager. Dette til tross for jeg i tillegg til anmeldelse leverte inn bilder, telefonnummer, bostedsadresse og informasjon om kontoen til hun som svindlet meg, sier 24-åringen til Nettavisen. 
 
 

Kjenning av politiet

 
Omid Alexander sier kvinnen fortalte at det var ekstremt mange som ville ha leiligheten. Hun presenterte seg også med et annet navn enn det som sto i annonsen, men forklarte at det var morens navn. Dette stemte selvfølgelig ikke. 
 
Siden hun hadde hatt dårlige erfaringer med en tidligere leieboer, krevde hun tre måneders husleie kontant i løpet av kort tid, om han ville ha leiligheten. Etter at kvinnen hadde fått pengene ble det stille, og Omid Alexander fikk ikke kontakt med henne.
 
- Jeg hadde fått nøkler til leiligheten og dro dit. Jeg ble møtt med et rot av gamle klær, hasjjointer og andre ting. Etter å ha sjekket litt rundt klarte jeg å spore opp den egentlige huseieren. Hun fikk sjokk da jeg fortalte om svindelen og vi skjønte begge raskt hva som hadde skjedd: Leietakeren hadde fremleid leiligheten hun selv leide, sier Omid Alexander. 
 
Den egentlige eieren av leiligheten, Ingun Vaglid, sier til Nettavisen at hun ble overrasket da hun ble kontaktet av Omid Alexander. Hun forteller at politiet i avhør informerte om at hun var en kjenning. Dette skjedde kun tre dager etter at hun hadde leid ut leiligheten til den 27 år gamle kvinnen. 
 
Politiførstebetjent Håvard Johnsen Bekk forklarer til Nettavisen at alle anmeldelser vurderes etter alvorlighetsgrad, ikke hvor enkle de er å løse. 
 
- Vi har ikke mange anmeldelser som er så konkrete som i forhold til detaljer som akkurat i denne saken, men det er generelt veldig mye svindler på blant annet Finn.no, sier han.
 

LES OGSÅ: Krever 3000 nye studentboliger i 2014