(StudentTorget.no):

Sentralbanksjef Øystein Olsen besøkte Universitetet i Oslo (UiO) for å holde sin årstale for studenter fra flere høgskoler og universiteter.
 
I talen fortalte han at sykdomstegnene i norsk økonomi er mange, selv om de er godt kamuflert. Men han avviser derimot at det er grunn til bekymring blant de unge, skriver DN.no.
 
- Dette er mer signaler til myndighetene og nåværende aktører enn til de som er studenter i dag. Og at økonomien gjennom oljens plass blir mer sårbar, er mer en bakside av medaljen. Dersom oljeprisene skulle falle vil vi få et betydelig omstillingsproblem i norsk økonomi. Det kan skje, og således ligger det en risiko der, sier Olsen.
 
- Optimismen er i førersetet, og de som er unge i dag kan være positive med tanke på fremtiden. Høyst sannsynlig vil vi nyte godt av de kildene vi har i flere tiår fremover, beroliget han.
 
Boligmarkedet et område av norsk økonomi som opptar studentene. Sentralbanksjefen har noen velvalgte ord til studenter som skal inn på boligmarkedet:
 
- Unge mennesker må passe på at når de foretar en så stor investering så er det for å bo, og ikke for å spekulere. De må også ta høyde for at de skal kunne betjene et lån med en klart høyere rente enn i dag, sier Olsen til DN.no.
 

LES OGSÅ: Hver fjerde boligsøker blir avvist

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: