(StudentTorget.no):

Regjeringens nye forslag til boligmelding viser ingen tegn på at det skal satses på å bygge flere studentboliger, og peker heller ikke i retning av endringer av vilkårene for studentboligbygging. 
 
NSO-leder Øyvind Berdal er skuffet.
 
– Regjeringen virker handlingslammet. Dette er gårsdagens boligmelding. Studentboliger må bygges, ikke bare snakkes om, sier han i en pressemelding. 
 
 

- Lite fremtidsrettet

 
Utredningen som denne meldingen bygger på slo allerede i 2011 fast at studentboligbyggingen burde økes fra 1000 til 1500 boliger i året.
 
Heikki Holmås, som den gang var boligpolitisk talsmann i SV, var enig med utvalgets vurderinger, og uttalte i følge NSO dette:
 
- Studentboliger ikke bare hjelper studentene, det reduserer også presset og prisene i boligmarkedet for øvrig. Derfor støtter SV forslaget om å øke takten i bygging av studentboliger ytterligere.
 
Siden 2011 har behovet for studentboliger økt ytterligere, med flere studenter og et mer presset leiemarked. 
 
- Det er ingen grunn til å senke ambisjonsnivået. Hvorfor vil ikke regjeringen at stortinget skal forplikte seg til økt studentboligbygging? spør Berdal.
 
NSO-lederen mener boligmeldingen er lite fremtidsrettet. 
 
- Alle regjeringspartiene har forslag om økning i studentboligbygging i sine utkast til program for neste periode. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen ønsker seg en økning til 2000 studentboliger i året, det samme gjør Arbeiderpartiets Håkon Haugli. Hvor er det blitt av studentboligsatsningen i denne meldingen? 
Studentsamskipnadene i hele landet er klare til å bygge mer, og venter kun på klarsignal fra regjeringen. 
 

LES OGSÅ: Hver fjerde boligsøker blir avvist

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: