(StudentTorget.no):

Som StudentTorget tidligere har omtalt, er det en enorm mangel på studentboliger i Norge. 
 
Frem til nå er det kun studentsamskipnadene som har fått unntak i kravene til bygging av boliger. Nå har imidlertid Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) bestemt at disse unntakene skal være gjeldende for alle som vil bygge studentboliger.
 
 

Vil stimulere utbygging

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete mener det nye tiltaket vil føre til bedre dekning av studentboliger i tiden fremover. 
 
– Det er viktig å bygge nok studentboliger. For å gjøre det enklere gir vi unntak fra noen krav til tilgjengelighet for alle studentboliger, sier hun i en pressemelding.
 
For å benytte seg av unntaket må utbyggere garantere at boligene skal brukes som studentbolig i minimum 20 år. 
 
– Det er viktig å bygge for framtiden, og behovet for boliger med livsløpsstandard vil øke. Siden det i hovedsak bor unge menneske i studentboliger, mener jeg likevel det er tilstrekkelig at bare 20 prosent av studentboligene i hvert kompleks oppfyller alle krav til tilgjengelighet, sier Navarsete.
 
Statssekretær Anne Beathe Tvinnereim i KRD forklarer at de konkrete unntakene gjelder størrelsen på snuareal i alle rom, også på baderom. I tillegg gjelder det krav om trinnfri adkomst til bod og terrasse, og visse krav til styrings- og betjeningspanel.
 
20 prosent av boligene i nybyggene må allikevel være godkjente i henhold til vanlige byggekrav. Dermed kan studenter med behov for universelt utformede boliger fortsatt få tilbud om funksjonelle boliger. 
 
– Siden det i hovedsak bor unge mennesker i studentboliger, mener jeg det er tilstrekkelig at bare 20 prosent av studentboligene i hvert kompleks oppfyller alle krav til tilgjengelighet, sier Navarsete.
 
Hva annet mener du må til for å dekke behovet for studentboliger? Legg igjen en kommentar!
 

LES OGSÅ: - Studentboliger må bygges, ikke bare snakkes om

LES OGSÅ: Søk studentbolig allerede nå!

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: