(StudentTorget.no):

Som StudentTorget tidligere har omtalt, er det en enorm mangel på studentboliger i Norge. 
 
Frem til nå er det kun studentsamskipnadene som har fått unntak i kravene til bygging av boliger. Nå har imidlertid Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) bestemt at disse unntakene skal være gjeldende for alle som vil bygge studentboliger.
 
 

Vil stimulere utbygging

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete mener det nye tiltaket vil føre til bedre dekning av studentboliger i tiden fremover. 
 
– Det er viktig å bygge nok studentboliger. For å gjøre det enklere gir vi unntak fra noen krav til tilgjengelighet for alle studentboliger, sier hun i en pressemelding.
 
For å benytte seg av unntaket må utbyggere garantere at boligene skal brukes som studentbolig i minimum 20 år. 
 
– Det er viktig å bygge for framtiden, og behovet for boliger med livsløpsstandard vil øke. Siden det i hovedsak bor unge menneske i studentboliger, mener jeg likevel det er tilstrekkelig at bare 20 prosent av studentboligene i hvert kompleks oppfyller alle krav til tilgjengelighet, sier Navarsete.
 
Statssekretær Anne Beathe Tvinnereim i KRD forklarer at de konkrete unntakene gjelder størrelsen på snuareal i alle rom, også på baderom. I tillegg gjelder det krav om trinnfri adkomst til bod og terrasse, og visse krav til styrings- og betjeningspanel.
 
20 prosent av boligene i nybyggene må allikevel være godkjente i henhold til vanlige byggekrav. Dermed kan studenter med behov for universelt utformede boliger fortsatt få tilbud om funksjonelle boliger. 
 
– Siden det i hovedsak bor unge mennesker i studentboliger, mener jeg det er tilstrekkelig at bare 20 prosent av studentboligene i hvert kompleks oppfyller alle krav til tilgjengelighet, sier Navarsete.
 
Hva annet mener du må til for å dekke behovet for studentboliger? Legg igjen en kommentar!
 

LES OGSÅ: - Studentboliger må bygges, ikke bare snakkes om

LES OGSÅ: Søk studentbolig allerede nå!