(StudentTorget.no):

I november skrev StudentTorget at Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) ønsket å bygge studentboliger på en prosjektert tomt ved Operaen i Bjørvika. Nå er det derimot avgjort at Olav Thon-gruppen skal bygge og drifte de nye studentboligene.
 
Tone Vesterhus, som er leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus, frykter det vil medføre at boligene blir for dyre for studentene. 
 
- Vi synes at det er utrolig synd at dette ikke blir studentboliger som studenter flest har råd til å bo i. Det har vært et politisk uttalt mål, et løfte til studentene fra byrådet. Nå skal en av Norges rikeste menn tjene penger på en ekstremt økonomisk sårbar gruppe, sier hun til Osloby.no.
 
 

– Markedet vil bestemme prisen

Prosjektet «Diagonale» eies av det kommunale selskapet HAV Eiendom, og vil i tillegg til studentboliger bestå av leiligheter, næringslokaler og parkeringsplasser - vegg i vegg med det nye Deichmanske biblioteket. Nå har de altså solgt halvparten av prosjektet til Thon-gruppen, som skal stå for utbyggingen av de 15 000 kvadratmeterne med studentboliger.
 
Tone Vesterhus ville mye heller ønsket at SiO hadde fått oppdraget.
 
- Bare den aller mest kjøpesterke studentgruppen får bo der. Thon er forpliktet til å leie ut til studenter, men han er fortsatt ikke forpliktet til å holde prisene på et nivå som studentene kan leve med, sier hun. 
 
Administrerende direktør i SiO, Lisbeth Dyrberg, sier premissene for salget gjorde det vanskelig for dem å være med i konkurransen.
 
- Dette er jo en veldig spesiell tomt, og utfordringene for oss er at tilleggsdimensjonene, næring, kontor og parkering, er ikke en del av vårt kjerneområde. Det er også en økonomisk risiko her, som en studentsamskipnad ikke bør ta, sier Dyrberg.
 
Eiendomsdirektør Ole-Christian Hallerud i Olav Thon-gruppen, kan ikke si noe om hva leieprisene vil ligge på, siden det er markedet som vil bestemme prisen.
 
Diagonale-prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo. Bygget vil stå ferdig i 2016 eller 2017.
 

LES OGSÅ: Her kommer de 1438 nye studentboligene