(StudentTorget.no):

Ved inngangen av høstsemesteret var det hele 14 500 studenter som fortsatt sto i kø for å sikre seg en studentbolig. Dette har medført stor pågang og et høyt prisnivå i det private leiemarkedet, noe som igjen har medført at mange har tatt til takke med leiligheter som i beste fall er i dårlig stand, og som i verste fall er direkte farlige. 
 
Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring går nå ut og advarer studenter mot å leie hybelleiligheter som ikke oppfyller de lovpålagte kravene til brannsikkerhet. 
 
- Det er boligeiers ansvar å sørge for at de lovpålagte kravene til brannsikkerhet er oppfylt. Dessverre er det en del utleiere av hybelleiligheter som slurver med dette, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening, i en informasjonssak på foreningens egne nettsider.
 
 

Brannvesenet er bekymret

I en fersk spørreundersøkelse blant alle brannvesen som har universiteter, høgskoler og skoleinternater i sitt distrikt, er det mange som melder at brannsikkerheten ikke er godt nok ivaretatt i studentenes boliger.
 
Studentboliger som leies ut i det private markedet peker seg ut som verstingene. Her svarer bare 8 prosent av brannvesenene at brannsikkerheten er generelt god. 67 prosent mener den er variabel, og 6 prosent mener den er generelt dårlig.
 
- Spesielt bekymringsfullt er utleie av loft og kjellere hvor krav til rømningssikkerhet ikke er ivaretatt, påpeker konst. kommunikasjonssjef Roald Stigum Olsen i Tryg Forsikring.
 
40 prosent svarer at brannsikkerheten i studentboliger som leies ut av studentsamskipnader og andre boligselskaper er generelt god, mens 38 prosent svarer variabel og 2 prosent svarer generelt dårlig.
 
Hybelleiligheter skal innfri de samme kravene til brannsikkerhet som andre boliger. Dette innebærer at det skal være installert minst én fungerende røykvarsler, samt slokkeutstyr i form av husbrannslange eller håndslokkeapparat.
 
Brannvernforeningen oppfordrer studenter til å forsikre seg om at hybelleiligheten har minst to rømningsveier før man inngår leieavtale. Vanligvis vil dette være en utgangsdør, i tillegg til et vindu av tilstrekkelig størrelse og som kan åpnes.
 
- Dersom hybelleiligheten ikke har tilstrekkelig med rømningsveier, bør man uansett se seg om etter andre alternativer. Selv om husleien er aldri så gunstig, sier Kalheim.
 

LES OGSÅ: Pass deg for utleiefellene

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: