(StudentTorget.no):

Tengbom Arkitekter har designet en studentboligenhet på bare 10 kvadratmeter som er rimelig, miljøvennlig og smart - både når det gjelder design og materialvalg. I 2014 vil 22 enheter stå ferdig til innflytting for studenter ved Universitetet i Lund.

I samarbeid med studenter ved Universitetet i Lund, har Tengbom fokusert på å møte behovene til studenter på en bærekraftig, smart og rimelig måte. 

Å bygge rimelige studentboliger krever nytenkning og nye løsninger. Arealet i hver enhet er redusert fra dagens krav på 25 kvadratmeter til 10 kvadratmeter gjennom juridisk samtykke. De kompakte hyblene rommer likevel en komfortabel hems, kjøkken, bad og en liten hage med uteplass. Gjennom en effektiv layout og bruk av laminert tre som byggemateriale, ble den økologiske effekten og karbonavtrykket også betydelig redusert. Og kanskje best av alt: De er så rimelige å produsere at leieprisene er redusert med 50 prosent. 

Frem til enhetene står ferdig i 2014, vil prototypen foreløpig være på utstilling ved Virserum Art Museum i Småland, Sverige.

- Ved å stille ut disse godt planlagte og bærekraftige studentenhetene ønsker vi å utfordre de konvensjonelle fremgangsmåtene og vise nye måter å tenke på. Hva er "god" levestandard? Hvilke materialer kan vi bruke? For å møte fremtiden på en bærekraftig måte må vi være innovative i alle aspekter og ha mot til å pløye ny mark, sier Linda Camara ved Tengbom Architects.

Prosjektet er et samarbeid med produsentene Martinsons og eiendomsselskapet AF Bostäder. 

 

Se bildeserien her:

 

 

Ville du bodd her hvis disse ble tilgjengelig i Norge?