(StudentTorget.no):

Høyre og Frp gir ingen konkrete lovnader i forhold til antall nye studentboliger i Sundvold-erklæringen. I regjeringserklæringen lagt frem i går, sier regjeringen at de vil bygge flere studentboliger, men ikke hvor mange.
 
- Boutgifter spiser mer og mer og av studielånet, boligkøene vokser hvert år og studenter bor dårligere enn andre grupper. Da haster det å sikre studentenes bosituasjon, sier leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Tone Vesterhus i en pressemelding.
 
Leder av Velferdstinget i Bergen, Anna Gjertsen peker på at forrige regjering ga støtte til 1500 studentboliger i år. Dette er imidlertid ikke nok, og sier den nye regjeringen må doble byggeakten for å holde tritt med de raskt økende boligprisene.
 
Ola Magnussen Rydje, leder av Norsk studentorganisasjon mener alle lover flere studentboliger og studentene står klare til å sprette champagnen hvis valgløftene innfris.
 
-Behovet for flere studentboliger har aldri vært større – ei heller forventningene til at den nye regjeringen leverer i statsbudsjettet, sier Rydje.
 

LES OGSÅ: Her havner de 1438 nye studenboligene


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: