(StudentTorget.no):

Høyre og Frp gir ingen konkrete lovnader i forhold til antall nye studentboliger i Sundvold-erklæringen. I regjeringserklæringen lagt frem i går, sier regjeringen at de vil bygge flere studentboliger, men ikke hvor mange.

- Boutgifter spiser mer og mer og av studielånet, boligkøene vokser hvert år og studenter bor dårligere enn andre grupper. Da haster det å sikre studentenes bosituasjon, sier leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Tone Vesterhus i en pressemelding.

Leder av Velferdstinget i Bergen, Anna Gjertsen peker på at forrige regjering ga støtte til 1500 studentboliger i år. Dette er imidlertid ikke nok, og sier den nye regjeringen må doble byggeakten for å holde tritt med de raskt økende boligprisene.

Ola Magnussen Rydje, leder av Norsk studentorganisasjon mener alle lover flere studentboliger og studentene står klare til å sprette champagnen hvis valgløftene innfris.

-Behovet for flere studentboliger har aldri vært større – ei heller forventningene til at den nye regjeringen leverer i statsbudsjettet, sier Rydje.