(StudentTorget.no):

Studentorganisasjonen (StOr) i Stavanger er godt fornøyd med Universitetsbymeldingen som ble vedtatt mandag.

Dersom de får en fortgang i prosessen og økte statlige tilskudd til studentboligbyggingen, og Stavanger bevilger tomter og fortsetter sin forskuttering, vil Stavanger få en unik posisjon med et sterkt universitetsområde med et helhetlig Campus, skriver StOr i en pressemelding.

- Dette er unikt i norsk sammenheng, sier StOr-leder Håkon Ohren.

Som StudentTorget meldte forrige uke, har Stavanger nå landets høyeste leiepriser, fordelt på alle typer leiligheter. Den store satsningen på studentboliger vil dermed lette betraktelig på et svært presset leiemarked for studentene.

I neste omgang skal studentboligene inn i reguleringsplanen for campus Ullandhaug. StOr skal fortsette å sette agenda i denne prosessen og samtidig bidra til at Sentrumsplanen får en tydelig studentstemme med mange gode vedtak.

- StOr vil takke kommunen og et samlet bystyre som enstemmig vedtar den største satsingen på studenter, og på en studentby, Norge kanskje har sett! skriver de i pressemeldingen.

Også kollektivtilbudet i Stavanger har fått fokus i forslaget til vedtak. Stavanger kommune skal nå sette i gang med å utarbeide en kollektiv-pakke for å utbedre det offentlige transporttilbudet i olje- og universitetsbyen.
 

LES OGSÅ: Her er Norges billigste studentboliger


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: