(StudentTorget.no):

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier i en pressemelding at de har valgt å tildele om lag tre fjerdedeler av tilskuddene til pressområdene, fordi de mener behovet er størst på disse stedene. 

- Samtidig ser vi at det også er behov for flere studentboliger andre steder i landet. Vi har satt oss som mål å bygge flere studentboliger. Nå er det viktig at studentsamskipnadene holder trykket oppe på utbyggingen, slik at vi får god fremdrift i prosjektene, sier Røe Isaksen.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) mener det er bra at regjeringen har tatt hensyn til pris og tilgjengelighet i tildelingen.

- Hver dag det tildeles penger til studentboliger er en dag vi er fornøyde på. Regjeringen har prioritert å fordele studentboligene der prisnivået på det private markedet er høyere og der hvor behovet målt i antall er størst. Det er NSO fornøyd med, sier NSO-leder Ola Magnussen Rydje i en pressemelding.

I år er også vilkårene for bygging av studentboliger bedret med økt kostnadsramme og økt statlig tilskudd. Regjeringen gjør med dette et viktig grep for å realisere flere av studentsamskipnadens byggeprosjekter raskere, skriver NSO.

Men selv om regjeringen øker antall studentboliger fra tidligere år, er ikke behovet mettet.

- Studentboliger er viktig både for studenter og andre på det private leiemarkedet. Med flere studentboliger blir tilgangen større og prisene lavere. Hver dag det tildeles penger til studentboliger er en gledens dag, men vi kommer til å fortsette å kjempe for at regjeringen kommer opp på 3000 i statsbudsjettet for 2015, uttaler Magnussen Rydje.

Her kommer de nye studentboligene

 
Studentsamskipnad   Antall hybelenheter  Sted
Studentsamskipnaden Stord/ Haugesund 50 Haugesund
Studentsamskipnaden i Agder 60 Kristiansand
Studentsamskipnaden i Stavanger 93 Sandnes + Stavanger
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus 276 Oslo
Studentsamskipnaden i Ås 50 Ås
Studentsamskipnaden i Bergen 140 Bergen
Studentsamskipnaden i Trondheim 174 Trondheim
Studentsamskipnaden i Buskerud 50 Drammen
Studentsamskipnaden i Sogn og Fjordane 50 Sogndal
Studentsamskipnaden i Vestfold 58 Tønsberg
Studentsamskipnaden i Hedmark 2 Elverum
Studentsamskipnaden i Østfold 50 Halden
Studentsamskipnaden i Nordland 105 Bodø
Studentsamskipnaden i Finnmark og Tromsø 50,5 Tromsø + Svalbard 
Studentsamskipnaden i Telemark 50 Porsgrunn
 
 
Kilde: Kunnskapsdepartementet