(StudentTorget.no):

Til tross for at regjeringspartiene, samt Venstre og KrF alle har lovet bygging av mellom 2000 og 3000 nye studentboliger i året, viser det reviderte satsbudsjettet for 2014 at de ikke prioriterer mer enn 1300 enheter, noe som var det samme som den rødgrønne regjeringen foreslo. 
 
- Det er et stort behov for økt boligbygging i Norge. Både Torbjørn Røe Isaksen og Jan Tore Sanner må kjempe for flere studentboliger i budsjettet. Dette er både god kunnskapspolitikk og god boligpolitikk, sier Ola Magnussen Rydje, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.
 
Ved starten av høstsemesteret 2013 var det over 14 500 studenter som sto i kø for å få leie studentbolig. Det er lite som tyder på at situasjonen vil bli bedre i august.
 
- Studenter må dessverre stille seg i studentboligkø lenge før de får vite om de har kommet inn på studiet de har søkt på. Vi håper at budsjettpartnerne i Venstre og KrF har høyere ambisjoner enn regjeringen når revidert nasjonalbudsjett skal behandles, utfordrer Rydje.
 
Som StudentTorget tidligere har omtalt, vokser boligprisene i utakt med studentenes økonomi. Leiemarkedsundersøkelsen fra SSB viser at gjennomsnittsprisen i 2013 for ett rom i Oslo opp mot 70 % av månedlig studiestøtte, dersom denne utbetales flatt.
 
Rydje mener det ikke er noen tvil om at regjeringen må bedre studentøkonomien dersom Stortingets vedtak om heltidsstudenten skal oppfylles. Et viktig grep i denne prosessen er å redusere bokostnadene, som er den største utgiftsposten studenter har.
 

LES OGSÅ: Kan dette være løsningen på studentboligmangelen?

LES OGSÅ: Nå haster det å søke studentbolig!

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: