(StudentTorget.no):

Regjeringen og samarbeidspartiene har bevilget penger til å bygge hele 2200 nye studentboliger i år, noe som vil gjøre 2015 til et rekordår for studentboligbygging. Likevel er dette langt fra nok til å dekke det trykkende behovet.
 
I årets studentboligundersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) kommer det frem at kun 14.54 % av studentene i Norge har tilgang på studentbolig. Dersom man skal nå målet om en nasjonal dekningsgrad på 20 %, må man dermed måtte bygge over 13.200 nye boliger.
 
I fjor stod hele 15.000 studenter i kø for studentbolig. Tallene for årets studentboligkø vil bli presentert i august. 
 
- De høye køtallene fra i fjor beskriver en kritisk situasjon blant studenter. Regjeringen har tatt steg i riktig retning, men det er fortsatt en lang vei å gå. Nå må Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vise at det er hold i boligsatsningen ved å fortsette å øke byggetakten. NSOs krav til regjeringen er 3000 studentboliger årlig, sier NSO-leder Therese Eia Lerøen i en pressemelding.
 

Therese Eia Lerøen, leder i Norsk studentorganisasjon.

FOTO: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold

Studentboligene bygges av studentsamskipnadene og er et spleiselag mellom staten og studentene. Kommunene er ansvarlige for tilretteleggingen for bygging av studentboliger. NSO mener studentboliger skal være tema i høstens kommune- og fylkestingsvalg.
 
- Når regjeringen og studentene har pengene klare må kommunene sørge for at byggeprosessene kan komme i gang så fort som mulig. NSO mener vertskommunene skal stille med gratis eller rimelige tomter til boligbygging. I høst må partiene vise at de satser på politikk som fremmer et godt studentmiljø i hele landet, uttaler Eia Lerøen.
 
Hun understreker at trygge sosiale og økonomiske rammer er viktig for studentenes hverdag, noe studentboligene er en stor del av.
 
- Når bolig og økonomi blir så store stressfaktorer som det gjør i dag, går det ut over tiden vi har til å studere, sier NSO-lederen.
 

LES OGSÅ: Her kommer de nye studentboligene

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: