(StudentTorget.no):

Norsk studentorganisasjons (NSO) studentboligundersøkelse viser at fjorårets rekordsatsing på studentboliger har gitt svært lite utslag på den totale studentboligdekningen. I år er det kun 14.61 % av studenter som får mulighet til å leie studentbolig. NSO mener byggingen av studentboliger ikke samsvarer med økningen i studieplasser.
 
- Studentboligbyggingen klarer ikke å holde tritt med økningen i studentmassen. På tross av regjeringens store satsning på studentboliger ser vi kun en marginal økning i andelen studenter som får tilgang til studentbolig, sier leder i Norsk studentorganisasjon Marianne Andenæs.
 
Hvert år øker studenttallet og stadig flere får tilbud om studieplass. I år fikk 91.000 søkere tilbud om studieplass, 2.700 flere enn i fjor. En øking i studentmassen betyr at det er flere studenter med i kampen om studentboligene og flere må finne bolig i et allerede presset privat boligmarked.
 
- Jo færre som har tilgang på studentbolig, desto større blir presset på det private leiemarkedet. Vi er redd enda flere studenter må velge deltidsjobbing på bekostning av studietid for å få endene til å møtes, fortsetter Andenæs.
 
NSO har et mål om at 20 % av studentene i Norge skal kunne bo i studentbolig. På tross av at det ble bygget rekordmange studentboliger i fjor, viser undersøkelsen at det mangler fortsatt omtrent 14.000 boliger for å nå dette målet. NSO krever at regjeringen legger 3000 studentboliger i statsbudsjettet for 2017.
 
- Vi håper regjeringen tar det neste steget i høstens budsjett, og innfrir studentenes krav om 3000 nye studentboliger årlig, slik at flere studenter får en trygg boligsituasjon og kan bruke mer tid på studiene, avslutter Andenæs.
 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: