(StudentTorget.no):

Å flytte kan være både tidkrevende og frustrerende, og en slitsom prosess påvirker både leietaker og utleier. Per i dag finnes det ingen enkel måte å koble leietakere sammen, og mange tyr til tungvinte prosesser for å finne de rette å bo med. På den andre siden finnes det ingen god måte for venner å gå sammen for å finne et sted å bo.

Dette ønsker selskapet Uninite å gjøre noe med. Gründerne Øyvind Hasund Dahl (23) og Christian Wierød (23) ønsker å gjøre det lettere for unge mennesker å finne bolig og andre mennesker å bo sammen. Derfor startet de Uninite. Uninite er en tjeneste hvor du kan finne et hjem, roommates eller annonsere din hybel/leilighet. Tjenesten har en funksjon hvor Uninite kobler leietakere sammen, basert på personlighet og interesser.

Plattformen gir deg de beste kandidatene å flytte sammen med, og åpner for dialog og vennskap allerede før man flytter sammen. Tjenesten lanseres først i Norge, men vil bli globalt tilgjengelig. Slik vil også flytting på tvers av landegrenser forenkles.

 

Vant pris

I juni 2016 vant Uninite Kristian Ottosen-prisen 2016, for beste idé for å bedre studenters velferd.

- Uninite har en tydelig visjon, og kombinerer en god idé med et bærekraftig opplegg. Forretningsidéen treffer godt både utfordringer i boligmarkedet og ensomhet blant studenter, sier Tone S. Vesterhus, styreleder i SiO og Fondsstyret.

Uninite har i løpet av et år gått fra idé til realitet og tjenesten har allerede flere tusen brukere og det er mange boligannonser både i Oslo, Bergen og Trondheim. Tjenesten fungerer ved at du registrerer seg, blir matchet med andre leietagere eller lager en gruppeprofil med venner, for så å finne et hjem som passer med dine behov. Uninite har også utviklet et konsept hvor leietager slipper å betale depositum og utleier er forsikret. 

- Vårt hovedformål er å forbedre bokvaliteten til studenter og åpne øynene til utleiere om at dette er en veldig fin gruppe å leie ut til. Vi ønsker rett og slett at folk skal ha det bra og trives. Det er viktig at ditt bosted føles som et ekte hjem og ikke kun et tak over hodet. På sikt er ambisjonen å digitalisere og automatisere hele prosessen, slik at leietaker bla. enkelt kan betale husleien fra mobilen, forteller daglig leder, Christian Wierød.

Sjekk ut tjenesten her!